睇返寶馬山雙屍案,應唔應該放兩個未成年犯?

306 回覆
7 Like 471 Dislike
果幾個成年犯係咪判哂死刑
個新聞冇提到個女仔陰道完全被泥封住 

邊到睇

邊到睇

新聞冇講你又知既 唔通你...

邊到睇

新聞冇講你又知既 唔通你...

佢可能做咗另外一單未被發現。

玩自爆了。

同問
真係好無人性
唔怪得叫三狼
btw,呢單案係全港首宗以科學鑑證破案,幾有紀念意義

唔係呀…3狼係黃興桂,桂神果老豆架撕票果單…
果3個人真係環首死刑呀

另外,以我所知首宗科學鑑證定罪係紙盒藏屍…

同問

大家熟悉既連環殺手/姦殺案 兇手案
好似嚴重到林過雲 林國偉呢d 全部都係判死刑
當時唔提倡死刑 而全部都改判終身監禁
屌過鬼妹
死而無冚
洗乜放
放與不放係一樣
坐咁耐監,成日個人生都冇左大半
出黎都未必係一件好事,現實社會殘酷過監倉

你講到坐監咁好,點解唔入去坐?

乜坐監可以屌女睇AV?

死老豆死老母可以去躬躹?

可以自己揀今晚食乜就食乜?

今晚可以揀邊度瞓就邊度瞓,聽日想去邊就去邊?

你知唔知自己講梗乜?

呢啲on9真係屌都唔鬆化
咁既話係咪要調翻轉 有罪個啲出黎現實社會
普通人就去坐監啊?
用下你個死人腦啦弱智

做乜鳩 佢邊有講到坐監係好
佢講緊坐足一世係懲罰
即使坐幾十年後放出黎都對個殺人犯係折磨 因為佢地已經脫晒節 係監獄過慣有規律簡單既生活
只係另一種睇法

利申 認為呢d殺人犯應該坐足一世 甚至死刑

你做乜鳩啊 現實社會殘酷過監倉
紅字個啲你邊到睇到佢講啊?

佢應該參考月黑高飛 摩根費曼個角色,坐左太多年監,出左獄反而跟唔番上社會既節奏而尋殺

摩根費曼冇去死
死係果個年老既伯伯(做圖書館管理員果個)
不過呢個係反映有一個老人家冇哂寄託,冇家人,冇朋友先會咁
而果班友變態到咁..咁好難講了

依家放出嚟果班,頂盡四十幾歲咋,係咪真係咁難社會適應先?

依家出到嚟做地盘又得,考個車牌開車都得,點會適應唔到。

講到人地咁慘果班,大家中坑做做下果行無咗要轉行啦,咁果啲又唔慘咩?

估唔到原來成班殺人犯入晒連登就真,只有佢地自己先會撐番自己。

諗起十幾年前歐陽炳強出冊, 要學點用手機, 家用電話, 搭地鐵, 八達通
甚至連搭巴士上車入錢都要學過, 因為佢入冊果陣全港大部份巴士依然有售票員

同問

大家熟悉既連環殺手/姦殺案 兇手案
好似嚴重到林過雲 林國偉呢d 全部都係判死刑
當時唔提倡死刑 而全部都改判終身監禁

我全部都識,林過雲係石壁,林國偉定要要去小欖拿精神科報告,好撚大隻。有條友拿住本「危險人物」本書,上面有林國偉個一頁叫佢簽名,佢話:「咪玩啦⋯⋯」

咁你又有無成家立室?
放與不放係一樣
坐咁耐監,成日個人生都冇左大半
出黎都未必係一件好事,現實社會殘酷過監倉

你講到坐監咁好,點解唔入去坐?

乜坐監可以屌女睇AV?

死老豆死老母可以去躬躹?

可以自己揀今晚食乜就食乜?

今晚可以揀邊度瞓就邊度瞓,聽日想去邊就去邊?

你知唔知自己講梗乜?

呢啲on9真係屌都唔鬆化
咁既話係咪要調翻轉 有罪個啲出黎現實社會
普通人就去坐監啊?
用下你個死人腦啦弱智

做乜鳩 佢邊有講到坐監係好
佢講緊坐足一世係懲罰
即使坐幾十年後放出黎都對個殺人犯係折磨 因為佢地已經脫晒節 係監獄過慣有規律簡單既生活
只係另一種睇法

利申 認為呢d殺人犯應該坐足一世 甚至死刑

你做乜鳩啊 現實社會殘酷過監倉
紅字個啲你邊到睇到佢講啊?

佢應該參考月黑高飛 摩根費曼個角色,坐左太多年監,出左獄反而跟唔番上社會既節奏而尋殺

摩根費曼冇去死
死係果個年老既伯伯(做圖書館管理員果個)
不過呢個係反映有一個老人家冇哂寄託,冇家人,冇朋友先會咁
而果班友變態到咁..咁好難講了

依家放出嚟果班,頂盡四十幾歲咋,係咪真係咁難社會適應先?

依家出到嚟做地盘又得,考個車牌開車都得,點會適應唔到。

講到人地咁慘果班,大家中坑做做下果行無咗要轉行啦,咁果啲又唔慘咩?

估唔到原來成班殺人犯入晒連登就真,只有佢地自己先會撐番自己。

遲D會唔會有人開post:「我係寶馬山其中一個凶手, 你問我答」之類
遲D會唔會有人開post:「我係寶馬山其中一個凶手, 你問我答」之類

嬲到震
15歲已經好識諗野

有d天才, 未夠15, 已經識過大部份既人啦
幾時都話呢個世界無報應,有既話呢五條友死十次都唔夠
呢種人應該要凌遲
屌你老味招積到

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20040929/4339309

仲un un腳飲茶
翻屋企食屎啦

佢個樣 好似老過佢個年齡10幾廿年

呢d人都有命見到阿媽
天理何在

話咁快尹三龍都出左獄十三年,48歲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞