[長篇]「追尋自由之路」波羅的海+芬蘭11日 [2018]

370 回覆
43 Like 8 Dislike
冇去十架山等於冇去過立陶宛

我路過
我上次真係唔夠時間去
所以好想去多次立陶宛
我覺得最重要係知個意義,無用心感受同無去無咩分別。
其實我覺得跟tour會好啲,又或者Vilnius出發,直去Hill of Crosses,跟住Riga過夜。
佢有啲偏遠。
因為平同想試坐A350/380
一日一個國家咁密嘅
試過6日玩東歐6國諗起都痴線
小弟貪心
本來諗住芬蘭淨玩Helsinki
Why not
Errr 我諗去下湖邊,行下小鎮咁lol
芬蘭唔算太貴啦 唔計玩活動
樓豬D小編小SQ睇到打晒冷震,好肉麻
架車一直向Riga方向開。

一陣架車就到Riga,咁去到巴士總站我就去Riga Hostel放低行李先。
呢間野喺大巴站行幾分鐘就到,地理位置非常方便,而且一晚一個床位只須8 EUR。裡面都乾淨企理。

sor lol 用左飛機膠tone寫
有冇介紹?黎緊夏天去
宜家係A359
樓豬呢排要考final,所以會更新少啲同寫少啲。
之後寫多啲補返數。
辛苦晒。等你update
Riga地圖

我返酒店放低啲野之後,就沿著Riga河方向行去古城區。

估唔到Riga都會塞車。
喺河邊咁行都幾放鬆,行下行下就到Riga Castle,我由Riga Castle入古城區。宜家呢度係總統官邸。

我去過俄羅斯1次,立陶宛3次,拉脫維亞1次,來緊下月會去愛沙尼亞,真係好唔捨得,好多地方想去但唔夠時間,好想搵機會再去。立陶宛我重差Vilnius,俄羅斯我重差Sovetsk同Baltiysk想去但未去。
你去立陶宛exchange?
比賽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞