【練膽大法】我每日迫自己搵一位陌生人傾偈

520 回覆
849 Like 16 Dislike
文呢?
我都好鍾意陌生人傾計但係衰在真係無勇氣
其實我試過喺巴士同陌生人傾,唔知點解個陣有勇氣。傾傾下先發現原來係師姐,之後交換咗電話
Lm
lm
希望有日我都可以咁夠薑

你得嘅!即刻開始陌樂偈啦!
自問份人比較慢熱,成日去event都唔敢主動去同人講野,真係好想學樓主咁勇敢同陌生人傾偈
Btw,支持樓主 加油

想學就直接做啦巴打!就由陌樂偈開始鍛練膽量!

PS:我叫人咁做兩個月,除咗我之外,一個人都冇咁做過
我係咪好失敗⋯⋯

其實好難,尤其第一步
而且唔係個個好似巴打你咁勇敢
利申:唔夠膽做

其實每次搵人傾陌樂偈,我都會好驚
不過我會同自己講,我做得到
你搵得人傾偈,唔好怯呀!
怯,你就會輸咗成場偈
支持樓主
睇完覺得呢個idea 好正好想試下
但係驚自己唔夠膽同冇毅力

你同自己講:我得嘅 我得嘅 我得嘅 我得嘅!
之後就去做啦!愈覺得自己做唔到,就更加唔會做到!
你覺得自己做到,就一定做到!信我啦巴打!想試就去做啦!
追晒
好有意思 支持樓主
其實我自己都好鐘意傾計
不過個人好內向 怕同陌生人接觸
如果有一日有陌生人揾我傾計 我諗我都會幾開心

多謝你追晒!希望有日遇到你~
其實我試過喺巴士同陌生人傾,唔知點解個陣有勇氣。傾傾下先發現原來係師姐,之後交換咗電話

嘩~你好勇敢呀!你做過一次,一定可以再做嘅~
估唔到遇到個健身教練 背後有咁既故事
樓主加油 希望影響到更多人試下同陌生人傾計 總會有得著
估唔到遇到個健身教練 背後有咁既故事
樓主加油 希望影響到更多人試下同陌生人傾計 總會有得著

多謝你~
其實之前成日都聽啲健身公司迫人簽約
所以一聽到佢做過健身教練,就知有好多嘢聽
追追下就live
好正
又live左
舊post追過 見樓主一排無更新以為唔再打
頭先搵返原來已經開新post
人人背後都有故事
Shit live咗
支持,加油
幾好睇
日期係1月12 姐係樓主回憶中打出黎定係已經有好多篇係手?
做訪問咩屌你 句句都問野
追追下就live
好正

又live左

多謝支持~

新一篇又來了!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞