[YELLOWKIES] SECHSKIES水晶男孩討論區 (16) 出道22週年粗卡

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
@g1_oria_

有飯去排隊了,看到之前1314演唱會啥的都去了~
說是凌晨6點起來抱著還在睡覺的小朋友去排隊了。利用20年前追水晶的技巧拿到了號碼牌[笑cry]
cr: ins goeun_mother1004

希望她能抽到,然後帶著寶寶去告訴她:看,那個就是麻麻喜歡了20年的人呀~

20190504 姜食堂2 營業第一天 ​​​​

@g1_oria_

節目組整理的實況:
1. 原計畫8:30~10:30發號碼牌,但由於人太多(預計一萬人以上),所以發牌都來不及,可能還要等3-4小時。
2. 原計畫11點公佈中籤人員,但不大現實了,所以分兩次進行。
3. 原計畫是午餐營業,現在追加了晚餐營業。
4. 午餐:10:40前發了970張黃色+90張紅色=1060張號碼牌,11點公佈結果,12:00~15:00營業。
5. 晚餐:10:40後發的號碼牌,16:00公佈結果,18:00開始營業。
6. 今天來了太多太多人,牽涉到交通混亂和安全問題,明天起開始採用網絡抽籤制,不再有當天發牌和現場抽籤。

cr: ins kangskitchen2
20190504 姜食堂2 營業第一天

@g1_oria_:後面小黑板上寫著:不要吵架噢~為了幸福才做的噢~

佢地今次件制服好靚
因為有經費

大大又準備去鬧交
殷志源你做咩依埋一邊 比我地望下你
麻煩要計埋營運成本
唔知今天會唔會做外賣呢
希望今次最後可以賺到錢買到炒年糕食
見到隻腳
睇睇下 睇慣左個頭 望短髮飯拍我又好唔慣 .... 對長髮有特別鐘愛
唔係掛?
剪左頭髮靚仔左好多喎
我覺得長髮順毛係ok嘅 梳起就顯老
最重要係後面唔好有一堆紫菜
叫大大靜係比前面我地睇 嘿嘿嘿
巴厘個三張渣樹葉真係好鬼靚仔 頭髮長長 順毛 好乖咁 (雖然唔知點解要渣樹葉

@kangskitchen2
5/5(일) 영업 개별연락이 종료되었습니다. 총 60,598분께서 신청해 주셨으며, 당첨자분들께는 개별 연락을 완료했습니다. 더 많은 분들과 함께하지 못하는 점 양해 부탁드리며 성원에 감사드립니다.

5/5(日)營業個別聯繫終止. 一共有60,598位申請了, 已與中獎者完成了個別聯繫. 不能和更多的人在一起, 請諒解, 謝謝大家的支持。
6萬個人申請多得好恐怖
韓國依幾日連假
聽日都係假期
相信聽日都係咁多人
如果有係韓國人都申請
有得見明星仲有野食

@kangskitchen2
5/5(일) 영업 개별연락이 종료되었습니다. 총 60,598분께서 신청해 주셨으며, 당첨자분들께는 개별 연락을 완료했습니다. 더 많은 분들과 함께하지 못하는 점 양해 부탁드리며 성원에 감사드립니다.

5/5(日)營業個別聯繫終止. 一共有60,598位申請了, 已與中獎者完成了個別聯繫. 不能和更多的人在一起, 請諒解, 謝謝大家的支持。
6萬個人申請多得好恐怖
韓國依幾日連假
聽日都係假期
相信聽日都係咁多人
如果係韓國人都申請
有得見明星仲有野食

疑似大大出現

真係唔圈住都留意唔到

@g1_oria_

啊~~超可愛!

不要生氣喲~這裡是幸福的姜食堂呀 姜食堂2/很快就見啦/新角色

杯子上:不要生氣喲……是幸福的斯達拉呀

cr: ins kangskitchen2
真係好得意呀
好想要
相信今次隻斯達拉唔會畀大大嫌佢醜樣掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞