做咗三年幾貢茶 你問我答[3]

1001 回覆
12 Like 0 Dislike

點解我會覺得點收都收唔晒好煩 夏天我開turbo收都永遠十幾個排隊而又會有客嚟到先諗要乜/搵銀包 會好躁

我最中意開turbo收銀
黎到先搵錢真係嬲過比神沙我數

點解 找錢找到煩
神沙老細話1 2毫唔收 我睇心情 忙又心情唔靚就唔收
你哋有八達通又有pay wave咪好

我附近個間有八仔
一陣爬文搵你先
有咩飲品無糖都好飲
我想飲啲無糖既/少糖同低卡既
之前睇報紙 話一杯珍珠奶茶等於500卡路里
成日認住一杯台式飲品有勁多糖

我真係唔知 我覺得無糖全部都好難飲
走甜之後酸/甘你接唔接受到?
我係咪要貼多次糖量表

我想睇糖量表
今日隻手勁乾 又要瘋狂搽hand cream

訓先早抖

早抖我都瞓 十點醒

Hello 樓主
想問你點解有時會調左去奧海城幫手既?
通常走過去take over幫手個間鋪都係同一個老細開?

原來我上個月21號 6點半咁上下係你間鋪買過野飲
當時你仲問我要唔要印花
題外話 識唔識得cody

因為唔夠人
一係就關係好好會互相借人
我好少問咁都問到你
同埋咁耐真係唔記得
唔識其他舖啲人
有咩飲品無糖都好飲

我係咪要貼多次糖量表

我想睇糖量表

有冇野係建議無糖
其實我想知天仁去其他分店買有無得r折
有咩飲品無糖都好飲

我係咪要貼多次糖量表

我想睇糖量表

前幾頁有已經貼過三次
下個po擺第一頁先

點解我會覺得點收都收唔晒好煩 夏天我開turbo收都永遠十幾個排隊而又會有客嚟到先諗要乜/搵銀包 會好躁

我最中意開turbo收銀
黎到先搵錢真係嬲過比神沙我數

點解 找錢找到煩
神沙老細話1 2毫唔收 我睇心情 忙又心情唔靚就唔收
你哋有八達通又有pay wave咪好

我附近個間有八仔
一陣爬文搵你先

我都想有 快好多
搵我做乜

呢個問題我都想解決好耐
結論係其他分店冇人知你係員工所以好難比折

呢個問題我都想解決好耐

去自己買舖有折?
著制服去
有咩飲品無糖都好飲

我係咪要貼多次糖量表

我想睇糖量表

有冇野係建議無糖

水蜜桃蒟蒻 葡萄柚蘆薈 本身已經好甜
今日星期日係咪做到冇停手?

我諗唔係今日生意應該唔太好 好琴日少少

其實你鐘意忙啲定得閒啲?
因為如果係我做
我會鐘意忙啲
因為好似多啲人飲自己沖嘅野
好有成功感

梗係得閒 忙好攰
到真係做到隻狗個陣你就唔會咁諗 淨係想快手搞掂好過
太長無追post,應該有人問過

想問d奶茶係咪用粉開出黎

賣茶葉個個成日企喺度冇嘢做咁其實多唔多人買
超級市場都買到 做乜要喺個度買?

都真係有人會買
可能覺得質素好D
有時忙唔夠人佢會幫手沖一陣熱飲同雪糕

原來個個人識沖嘢
成日覺得個人好慘咁 個個喺入面傾得好開心佢就自己喺出邊 好似畀人排斥咁
但係點解有啲舖出面冇人企嘅 係咪請唔到人

其實佢本身唔suppose識沖 佢識基本果d奶綠茶幫輕下
反而佢好吹得 佢一唔係度間鋪會好靜
出面要企人架咩

即係佢唔使識沖但你哋會教佢基本嘢?
賣茶嗰個唔係企喺出面㗎咩
開工

紅茶加奶精

紅茶加奶精

Thx

想問下,巴打知唔知出面有無邊間係唔用奶精/粉,真係煲茶加鮮奶?

呢個問題我都想解決好耐

去自己買舖有折?
著制服去

自己鋪梗係有
最衰土瓜灣間貢茶冇左 唔係實日日去飲

個間都係我老細早兩年執咗

係土瓜灣番工 附近冇野飲買

我記得有coco?
最近係咪去到紅磡
集思廣益 大家覺得咩區最缺乏奶茶舖?而開個度又會有生意嘅唔好答我離島

土瓜灣

原來個個人識沖嘢
成日覺得個人好慘咁 個個喺入面傾得好開心佢就自己喺出邊 好似畀人排斥咁
但係點解有啲舖出面冇人企嘅 係咪請唔到人

其實佢本身唔suppose識沖 佢識基本果d奶綠茶幫輕下
反而佢好吹得 佢一唔係度間鋪會好靜
出面要企人架咩

即係佢唔使識沖但你哋會教佢基本嘢?
賣茶嗰個唔係企喺出面㗎咩

當學多樣野咁
佢企鋪入面

紅茶加奶精

紅茶點沖最好飲,自己整唔到果種味
巴打今日好忙喎似乎

d野飲係咪都係建議沖好兩個鐘內飲係最佳風味?
巴打今日好忙喎似乎

最好沖完即飲
巴打今日好忙喎似乎

最好沖完即飲

唔係奶蓋果d都係?

頭先買咗杯奶蓋烏龍
沖得有啲hea
最鍾意飲格雷特濃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞