做咗三年幾貢茶 你問我答[3]

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
聽日10:30堂
聽日有4堂 上到6:30
想死

你為左dayoff所以一日上咁多堂定點
番到晏晝已經開始無精神

有三堂冇得揀 core黎
1、5dayoff 星期四一堂

同我一樣一五day off

我三五dwyoff

我一三五dayoff
光顧過好幾間店員口臉好西 (MK, TST, CWB), 公司文化?
d老友記真係煩到仆街
頭先等巴士 前面有個行動不便 要人扶既老人家未行 我後面就有個呀婆衝左上去
我咪衝番上去話我排緊架喎 跟住佢就係度話我唔係打你尖 係你唔行又盛 我話前面果個都未行你急乜野 跟住係度嘈嘈嘈嘈唔贏又話我唔讓佢老人家 屌你白頭髮都無一條行得郁得憑咩叫我讓下你

呢啲連老友記都未係就咁 睇到佢真係老咗仲得了嘅
其實有時都係咁 畀佢哋打尖都唔知出唔出聲好 出聲一陣又話我蝦老人家
成日覺得佢哋係扮懵 然後搏其他人唔會出聲
最後點?

我一定出聲成日借d意借d意
咪上到車都係度話我唔讓佢老人家 又話而家d年青人淨係識拎住手機 我咪話你咁都唔係打尖我真係唔知咩先叫打尖 我實係排係條隊度但唔上車啦
我差在未講出聲問佢係咪趕住去死 架車又唔會走左去
想死

番到晏晝已經開始無精神

我三五dwyoff

我一三五dayoff

你贏左

走甜轉鮮奶

走甜
其實想問你喺邊度睇到可以轉 張poster啲字勁細

A4 紙poster 啲字又細又黐地
行咗三間先買到
第一間冇鮮奶
第二間話遲D先有
糖上腦會頭暈同食落到嘢
珍珠都係食咗三分一
太飽肚喇

走甜轉鮮奶

走甜
其實想問你喺邊度睇到可以轉 張poster啲字勁細

A4 紙poster 啲字又細又黐地
行咗三間先買到
第一間冇鮮奶
第二間話遲D先有
糖上腦會頭暈同食落到嘢
珍珠都係食咗三分一
太飽肚喇

食唔落野
糧已出 計埋bonus今個月$58/h

純粹想轉環境
好似某個分就有25% 之後再高分就疊上去

咁多 但我間鋪好污糟 同埋我未返夠三個月冇bonus

我未夠三個月都有分到獎金bo

下 但我鋪頭應該冇

每日有超過達標營業額應該都會有

每日有幾多

純粹想轉環境

下 但我鋪頭應該冇

我哋都係三個月後先有

琴日有冇做到躁

太耐冇返工一返就做到肌肉痛
仲撞正清潔檢查

清潔檢查?願聞其詳
咁之後要返多啲啦 返多啲就唔會痛

好似每兩星期會有經理黎check清楚然後計分
有冇bonus賺就睇高分定低分
好想調走

有幾多bonus?
係突擊檢查
但你調咗舖都係要檢查㗎 有咩分別

純粹想轉環境

會唔會唔捨得
25%係你嗰個月糧嘅25%定點

唔知

好想調走

有幾多bonus?
係突擊檢查
對你調咗舖都係要檢查㗎 有咩分別

純粹想轉環境

天仁?
邊間

純粹想轉環境

下 但我鋪頭應該冇

每日有幾多

閒日好似過萬二就得

清潔檢查?願聞其詳

好想調走

有幾多bonus?
係突擊檢查

純粹想轉環境

會唔會唔捨得

唔知

想死

番到晏晝已經開始無精神

我三五dwyoff

我一三五dayoff

咁多 唔使上堂啦
光顧過好幾間店員口臉好西 (MK, TST, CWB), 公司文化?

去親旺區嗰啲九成都係 做到攰嘛
其實都係睇人㗎啫 我哋唔會

好想調走

有幾多bonus?
係突擊檢查
對你調咗舖都係要檢查㗎 有咩分別

純粹想轉環境

天仁?
邊間

清潔檢查?願聞其詳

好想調走

有幾多bonus?
係突擊檢查

純粹想轉環境

會唔會唔捨得

唔知

唔知嘅話好蝕底囉 自己嘅權益要搞清楚

純粹想轉環境

下 但我鋪頭應該冇

每日有幾多

閒日好似過萬二就得

咁低我表示提子 咁一定達標啦
想死

番到晏晝已經開始無精神

我三五dwyoff

我一三五dayoff

咁多 唔使上堂啦

所以好悶

10號先賣得 邊間偷步同埋有啲舖原料都冇貨返
沖到咁
想死

番到晏晝已經開始無精神

我三五dwyoff

我一三五dayoff

咁多 唔使上堂啦

所以好悶

返下工囉 你咁又唔返 學有番咁少
想死

番到晏晝已經開始無精神

我三五dwyoff

我一三五dayoff

咁多 唔使上堂啦

所以好悶

返下工囉 你工又唔返 學又返咁少

我三五dwyoff

我一三五dayoff

咁多 唔使上堂啦

所以好悶

返下工囉 你工又唔返 學又返咁少

有返
點解屯門貢茶咁多人返工 成十個都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞