做咗三年幾貢茶 你問我答[3]

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
收工

今日記唔記得拎

有拎 一返去就拎冇穿冇爛
原來有紙仔 多謝

so sweet

sweet乜最多下次探你又寫張紙仔

Nononono只係收買佢千奇唔好篤爆我做咩邊行

肯定係收買啦 你唔用紙袋我都唔知你做邊間

唔答你又話我唔講
收工再覆
附上一杯我沖嘅蝶豆花鮮奶烏龍

諗諗下突然覺得其實天仁都可以出透明杯

點解咁講
其實你唔覺得紙杯啲㗎咩

金鐘間天仁會斟唔滿 用紙杯係光底下照先見到 可能佢哋太忙果間舖勁多外賣

原來你地會發現

可能因為做開同行 點都會留意呢d detail位

同行

差唔多啦

仲話驚我爆你做邊行 你自己都講咗出嚟啦

一般人都連繫唔到既
收工

今日記唔記得拎

原來有紙仔 多謝

so sweet

比張單我夠

要咩單

你可以有咩單
收工

今日記唔記得拎

原來有紙仔 多謝

so sweet

比張單我夠

要咩單

你可以有咩單

唔知
你要食咩
收工再覆

點解咁講
其實你唔覺得紙杯啲㗎咩

金鐘間天仁會斟唔滿 用紙杯係光底下照先見到 可能佢哋太忙果間舖勁多外賣

原來你地會發現

同行

差唔多啦

一般人都連繫唔到既

好似我咁醒就估到
收工

今日記唔記得拎

原來有紙仔 多謝

so sweet

Nononono只係收買佢千奇唔好篤爆我做咩邊行

肯定係收買啦 你唔用紙袋我都唔知你做邊間

唔答你又話我唔講

咁你唔差在自爆埋其他
收工再覆

點解咁講
其實你唔覺得紙杯啲㗎咩

肥宅你再成日飲真係變肥宅
我哋要夠98%滿

我真係成日飲 呀媽都開始話我

話你肥咗?

話我唔好成日飲 之前新聞話有塑化劑果d

都係關心你嘅 但而家冇囉
d老友記真係煩到仆街
頭先等巴士 前面有個行動不便 要人扶既老人家未行 我後面就有個呀婆衝左上去
我咪衝番上去話我排緊架喎 跟住佢就係度話我唔係打你尖 係你唔行又盛 我話前面果個都未行你急乜野 跟住係度嘈嘈嘈嘈唔贏又話我唔讓佢老人家 屌你白頭髮都無一條行得郁得憑咩叫我讓下你

呢啲連老友記都未係就咁 睇到佢真係老咗仲得了嘅
其實有時都係咁 畀佢哋打尖都唔知出唔出聲好 出聲一陣又話我蝦老人家
成日覺得佢哋係扮懵 然後搏其他人唔會出聲
最後點?

我一定出聲成日借d意借d意
咪上到車都係度話我唔讓佢老人家 又話而家d年青人淨係識拎住手機 我咪話你咁都唔係打尖我真係唔知咩先叫打尖 我實係排係條隊度但唔上車啦
我差在未講出聲問佢係咪趕住去死 架車又唔會走左去

做得好
咁你有冇畀佢上先
又關年青人拎住電話事啲老而不真係..
係我就唔忍新年流流問佢係咪趕住投胎
收工再覆

點解咁講
其實你唔覺得紙杯啲㗎咩

肥宅你再成日飲真係變肥宅
我哋要夠98%滿

我真係成日飲 呀媽都開始話我

話你肥咗?

話我唔好成日飲 之前新聞話有塑化劑果d

都係關心你嘅 但而家冇囉

真係唔知架 其實飲得多奶茶都唔好?
收工再覆

點解咁講
其實你唔覺得紙杯啲㗎咩

原來你地會發現

同行

差唔多啦

一般人都連繫唔到既

好似我咁醒就估到

唔比貼士你都估唔到
d老友記真係煩到仆街
頭先等巴士 前面有個行動不便 要人扶既老人家未行 我後面就有個呀婆衝左上去
我咪衝番上去話我排緊架喎 跟住佢就係度話我唔係打你尖 係你唔行又盛 我話前面果個都未行你急乜野 跟住係度嘈嘈嘈嘈唔贏又話我唔讓佢老人家 屌你白頭髮都無一條行得郁得憑咩叫我讓下你

呢啲連老友記都未係就咁 睇到佢真係老咗仲得了嘅
其實有時都係咁 畀佢哋打尖都唔知出唔出聲好 出聲一陣又話我蝦老人家
成日覺得佢哋係扮懵 然後搏其他人唔會出聲
最後點?

我一定出聲成日借d意借d意
咪上到車都係度話我唔讓佢老人家 又話而家d年青人淨係識拎住手機 我咪話你咁都唔係打尖我真係唔知咩先叫打尖 我實係排係條隊度但唔上車啦
我差在未講出聲問佢係咪趕住去死 架車又唔會走左去

做得好
咁你有冇畀佢上先
又關年青人拎住電話事啲老而不真係..
係我就唔忍新年流流問佢係咪趕住投胎

無喎 就係無比佢上先所以咁多嗲掛 佢又無位坐 牛咁大隻鬼有人讓座比佢 最憎人恃老賣老 下下用長輩個身份黎講歪理
你係full定part?
我想試下貢茶Pt
幾錢個鐘?

原來有紙仔 多謝

so sweet

比張單我夠

要咩單

你可以有咩單

唔知
你要食咩

好奇一問有d咩係可以一路沖一路食又唔明顯又唔會比cam咁易望到

原來有紙仔 多謝

so sweet

比張單我夠

要咩單

你可以有咩單

唔知
你要食咩

好奇一問有d咩係可以一路沖一路食又唔明顯又唔會比cam咁易望到

魚蛋 燒賣朱古力?餅?糖?
我成日好明顯咁一路沖一路食 魚蛋燒賣係基本 我見天仁個po話好少睇cam嘅?
收工再覆

點解咁講
其實你唔覺得紙杯啲㗎咩

原來你地會發現

同行

差唔多啦

一般人都連繫唔到既

好似我咁醒就估到

唔比貼士你都估唔到

咁難估
話說你知唔知你個間係咪港島先咁高人工
你係full定part?
我想試下貢茶Pt
幾錢個鐘?

part
你要抱住捱得嘅心態入去做先會做得耐
間間唔同 普遍35至45 o我計晒bonus就5字頭
收工再覆

點解咁講
其實你唔覺得紙杯啲㗎咩

原來你地會發現

同行

差唔多啦

一般人都連繫唔到既

好似我咁醒就估到

唔比貼士你都估唔到

咁難估

唔係呀 全部都係架 未過probation 5字頭 過左就6x

原來有紙仔 多謝

so sweet

比張單我夠

要咩單

你可以有咩單

唔知
你要食咩

珍珠

比張單我夠

要咩單

你可以有咩單

唔知
你要食咩

我成日好明顯咁一路沖一路食 魚蛋燒賣係基本 我見天仁個po話好少睇cam嘅?

比客望到好怪
我唔知啊因爲一食野d前輩就話小心比人用cam cap低

比張單我夠

要咩單

你可以有咩單

唔知
你要食咩

珍珠

係喎

比張單我夠

要咩單

你可以有咩單

唔知
你要食咩

珍珠

係喎

珍珠都計 日日食

比張單我夠

要咩單

你可以有咩單

唔知
你要食咩

比客望到好怪

我沖嘢食住沖 有時收銀個口仲食緊講唔到嘢
cap低會點 又冇話明唔食得嘢
收工再覆

點解咁講
其實你唔覺得紙杯啲㗎咩

原來你地會發現

同行

差唔多啦

一般人都連繫唔到既

好似我咁醒就估到

唔比貼士你都估唔到

咁難估

唔係呀 全部都係架 未過probation 5字頭 過左就6x

搞到我又想做
多謝分享 叫個fd去做先

要咩單

你可以有咩單

唔知
你要食咩

珍珠

係喎

珍珠都計 日日食

咁唧杯雪糕放隔離食

比張單我夠

要咩單

你可以有咩單

唔知
你要食咩

比客望到好怪

可能有人奶過野 唔比擺係廚房少客果陣入去食d野?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞