做咗三年幾貢茶 你問我答[3]

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
前兩日有個女人等一陣
用鬧我地咁既語氣問:「我個杯幾時有?我個仔就黎瀨尿啦!」
我心諗 又唔撚係我畀水你個仔飲
你個仔要瀨尿關我叉事咩
無啦啦畀人鬧 屌你老味

成句野唔合邏輯

樓主呢d咩黎 面頭綠茶粉沉底?

你拎到返屋企先飲?

我仲沖埋涼先飲

你個頭冇咩? 咁早買定咪好難飲

你拎到返屋企先飲?

我仲沖埋涼先飲

feel到有d一粒粒野

應該係茶葉碎我代表全舖向你道歉 搵日請你飲過杯
客=
我=

客:茶葉蛋兩隻
我:洗唔洗少甜少冰?
客:下?
全間店都聽到 笑到仆街

今日個同事射波 全日得返三個人 兩個新人

佢地係咁笑我要少冰蛋定少甜蛋

我可唔可以去搵你買隻走甜蛋

收聲呀 皇天擊殺你

點解喎
就收工 推緊貨好難覆 收工傾
我左手拎褸右手打字用下半身推車

你拎到返屋企先飲?

我仲沖埋涼先飲

留到咁夜先飲唔飽咩?
我成日五點幾六點飲
到夜晚食飯飽到淨係食得落半碗

我個胃每日都裝得落一杯

你拎到返屋企先飲?

我仲沖埋涼先飲

關於呢個問題

紅茶加奶精

Thx

想問下,巴打知唔知出面有無邊間係唔用奶精/粉,真係煲茶加鮮奶?

你就咁嗌奶茶一定係落奶精 全部都係
有啲有鮮奶茶嘅就會落鮮奶 天仁/賞茶/茶湯會好似都有 其他唔記得

我地平時沖完會擺埋一邊 之後順number出
咁佢地好多要珍珠奶綠/珍珠奶茶
所以好多一齊沖 沖完擺埋一邊冇出
要佢地個number再出
咁當時叫到36x
有個叫珍珠奶茶(374號)嘅男人就話等太耐要退錢
佢嗰杯啱啱好沖好 所以出左畀佢
其他人聽到就話 「下 原來唔問唔出㗎?」態度極西
之後佢地全部人係到嘈 擁過黎問佢嗰杯得未
之後我地出晒所有沖好既嘢
嗰下我燥到仆街

你都見到勁撚多人㗎啦 要等好正常掛? 屌你老母 唔等得唔好買啦
嬲到仆街

嗰陣熟手嗰個去左食飯
得兩個新人看鋪
入面已經沖到想喊

條單長到就黎掂地

天仁真係忙到仆街
收工今日好多嘢飲拎
咁當時叫到36x
嗰下我燥到仆街

你都見到勁撚多人㗎啦 要等好正常掛? 屌你老母 唔等得唔好買啦
嬲到仆街

嗰陣熟手嗰個去左食飯
得兩個新人看鋪
入面已經沖到想喊

條單長到就黎掂地

天仁真係忙到仆街

有啲都好靜呀?

紅茶加奶精

Thx

想問下,巴打知唔知出面有無邊間係唔用奶精/粉,真係煲茶加鮮奶?

你就咁嗌奶茶一定係落奶精 全部都係
有啲有鮮奶茶嘅就會落鮮奶 天仁/賞茶/茶湯會好似都有 其他唔記得

你做乜

你拎到返屋企先飲?

我仲沖埋涼先飲

關於呢個問題

知啦 唔自爆嘛
幾時返工 探返你

你拎到返屋企先飲?

我仲沖埋涼先飲

留到咁夜先飲唔飽咩?
我成日五點幾六點飲

我個胃每日都裝得落一杯

今次fat fat囉
前兩日有個女人等一陣
你個仔要瀨尿關我叉事咩
無啦啦畀人鬧 屌你老味

成句野唔合邏輯

好心趕時間就去七仔買啦
同個仔屙完再返嚟拎唔得嘅
前兩日有個女人等一陣
你個仔要瀨尿關我叉事咩
無啦啦畀人鬧 屌你老味

琴日都有個客係咁問有未 最後出完畀佢我望下張單
三分鐘前買嘅
我大大聲話:三分鐘都催 趕住投胎咩
前兩日有個女人等一陣
你個仔要瀨尿關我叉事咩
無啦啦畀人鬧 屌你老味

琴日都有個客係咁問有未 最後出完畀佢我望下張單
三分鐘前買嘅
我大大聲話:三分鐘都催 趕住投胎咩

好威
但唔驚俾客話返轉頭咩?
一陣越搞越多事咪仲衰
咁當時叫到36x
嗰下我燥到仆街

嬲到仆街

嗰陣熟手嗰個去左食飯
得兩個新人看鋪
入面已經沖到想喊

條單長到就黎掂地

我地多數一爆單就趕客
隔兩三個number照出
因為沖完放埋一邊d客實睇到然後問點解冇野出
擔起頭家既感覺

畀人skip左嗰啲人會係咁問佢個number嗰杯呢?
所以我地多數順number
同埋順number出唔會漏單

好煩順住出有啲未到就擺喺度 啲客見有就會過嚟問係咪佢嘅
今日有啲忙 有個八婆91號 三杯 然後我見92號個杯易沖又得一杯 就沖咗先 再沖佢淨低個杯
然後個八婆就嚟料:我個杯有未呀?
出茶個個問我 我大聲答:等陣啦 沖緊囉 差一個number都催
然後佢就同出茶個個講:我想知點解92會先過我囉(八婆聲)
同事就答佢有時忙會差一兩個number
我又躁:邊個話你知一定要跟number出㗎 我沖個杯先唔得嘅
然後沖完就走咗佢走咗我係咁學佢啲八婆語氣講嘢
咁忙 差一兩個有乜咁出奇 差幾杯就話可能漏單啫 沖都沖唔切仲喺度煩我
有冇邊間分店請梗人

你拎到返屋企先飲?

我仲沖埋涼先飲

留到咁夜先飲唔飽咩?
我成日五點幾六點飲

我一日幾杯
咁當時叫到36x
嗰下我燥到仆街

嬲到仆街

嗰陣熟手嗰個去左食飯
得兩個新人看鋪
入面已經沖到想喊

條單長到就黎掂地

我地多數一爆單就趕客
擔起頭家既感覺

冇錯 會係咁問個杯係咪我嘅 如果你個人行開咗佢哋會直頭過埋嚟自己拎
點趕客
點為之爆單我哋就貼紙有十杯以上 水吧有十幾杯就算係

我地多數一爆單就趕客
擔起頭家既感覺

畀人skip左嗰啲人會係咁問佢個number嗰杯呢?
所以我地多數順number
同埋順number出唔會漏單

好煩順住出有啲未到就擺喺度 啲客見有就會過嚟問係咪佢嘅
今日有啲忙 有個八婆91號 三杯 然後我見92號個杯易沖又得一杯 就沖咗先 再沖佢淨低個杯
然後個八婆就嚟料:我個杯有未呀?
出茶個個問我 我大聲答:等陣啦 沖緊囉 差一個number都催
然後佢就同出茶個個講:我想知點解92會先過我囉(八婆聲)
同事就答佢有時忙會差一兩個number
我又躁:邊個話你知一定要跟number出㗎 我沖個杯先唔得嘅
然後沖完就走咗佢走咗我係咁學佢啲八婆語氣講嘢
咁忙 差一兩個有乜咁出奇 差幾杯就話可能漏單啫 沖都沖唔切仲喺度煩我

好想打佢地一身 今朝起身隻手攰到抬唔起 真心

你拎到返屋企先飲?

我仲沖埋涼先飲

feel到有d一粒粒野

我見有茶葉會隔多次 可能之後做廚房嘅冇睇到
老細講過話畀客飲到茶葉係好失敗

就sad?加油
我會去探你

我請唔到你雪糕

我知
純粹去下

唔好估錯

都估到八九成 點相認先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞