做咗三年幾貢茶 你問我答[3]

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
你地會唔會洗制服

一定會洗!!

好啦我會洗密d

提底特別污糟
皮已正

多謝
hi我返黎啦

你好
我覺得朝早10點到11點15先係最好既沖茶時間
悠閒咁沖又有質素
其他時間

講真忙嘅時候要快手快腳質素一定下降,比起無咁忙個時可以沖得好

咁我始終都係覺得廚房嗰個最重要 忙個陣煲出嚟啲茶係會差啲 所以你點沖都冇咁好飲

我都覺得d名叫出口好尷尬

Hello天仁巴打
我又順便講下天仁
之前同啲fd傾開913奶茶
有一個fd就成日up錯做813
有一個fd就成日up錯做931
搞到我次次去買都要睇多一次check清楚先敢去買
驚俾佢地搞到入哂腦

其實個數字係點解我諗應該成日有人嗌錯

913係人蔘烏龍茶
9同3係代表茶葉等級同茶葉烘焙程度

點分等級好高級咁 果然係賣茶嘅

我既知識有限
欲知詳情歡迎同茶葉條友吹水

賣茶葉個個成日企喺度冇嘢做咁其實多唔多人買
超級市場都買到 做乜要喺個度買?

都真係有人會買
可能覺得質素好D
有時忙唔夠人佢會幫手沖一陣熱飲同雪糕

原來個個人識沖嘢
成日覺得個人好慘咁 個個喺入面傾得好開心佢就自己喺出邊 好似畀人排斥咁
但係點解有啲舖出面冇人企嘅 係咪請唔到人
今日星期日係咪做到冇停手?

我諗唔係今日生意應該唔太好 好琴日少少
我覺得朝早10點到11點15先係最好既沖茶時間
悠閒咁沖又有質素
其他時間

講真忙嘅時候要快手快腳質素一定下降,比起無咁忙個時可以沖得好

咁我始終都係覺得廚房嗰個最重要 忙個陣煲出嚟啲茶係會差啲 所以你點沖都冇咁好飲

啲茶點煲最好飲???

其實你鐘意忙啲定得閒啲?
因為如果係我做
我會鐘意忙啲
因為好似多啲人飲自己沖嘅野
好有成功感
最衰土瓜灣間貢茶冇左 唔係實日日去飲

賣茶葉個個成日企喺度冇嘢做咁其實多唔多人買
超級市場都買到 做乜要喺個度買?

都真係有人會買
可能覺得質素好D
有時忙唔夠人佢會幫手沖一陣熱飲同雪糕

原來個個人識沖嘢
成日覺得個人好慘咁 個個喺入面傾得好開心佢就自己喺出邊 好似畀人排斥咁
但係點解有啲舖出面冇人企嘅 係咪請唔到人

其實佢本身唔suppose識沖 佢識基本果d奶綠茶幫輕下
反而佢好吹得 佢一唔係度間鋪會好靜
出面要企人架咩

因為如果係我做
我會鐘意忙啲
好有成功感

如果我做收銀不停收錢都會好有成功感

因為如果係我做
我會鐘意忙啲
好有成功感

點解我會覺得點收都收唔晒好煩 夏天我開turbo收都永遠十幾個排隊而又會有客嚟到先諗要乜/搵銀包 會好躁

個間都係我老細早兩年執咗

因為如果係我做
我會鐘意忙啲
好有成功感

之前冇追post
你地係咪咩野都要做架,收銀沖野
新po留名
新po留名

巴打好
遲大到 skip咗啲 上到uber再覆

係土瓜灣番工 附近冇野飲買

因為如果係我做
我會鐘意忙啲
好有成功感

點解我會覺得點收都收唔晒好煩 夏天我開turbo收都永遠十幾個排隊而又會有客嚟到先諗要乜/搵銀包 會好躁

我最中意開turbo收銀
黎到先搵錢真係嬲過比神沙我數

因為如果係我做
我會鐘意忙啲
好有成功感

之前冇追post

係呀一日內shift唔同post
你識做乜就做乜
平時一個鐘前出門口 我而家仲喺屋企
我返一點
今日純粹係好攰唔願郁連返13日之最後一日
以前最多都係12日新紀錄
希望唔好再破

因為如果係我做
我會鐘意忙啲
好有成功感

之前冇追post

應該間間都係 做死一個位好攰

因為如果係我做
我會鐘意忙啲
好有成功感

我最中意開turbo收銀
黎到先搵錢真係嬲過比神沙我數

點解 找錢找到煩
神沙老細話1 2毫唔收 我睇心情 忙又心情唔靚就唔收
你哋有八達通又有pay wave咪好

係土瓜灣番工 附近冇野飲買

我記得有coco?
最近係咪去到紅磡
集思廣益 大家覺得咩區最缺乏奶茶舖?而開個度又會有生意嘅唔好答我離島
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞