做咗三年幾貢茶 你問我答[3]

1001 回覆
12 Like 0 Dislike

又幫襯左樓主間舖
呢杯幫fd買既 我叫左珍珠奶綠

做乜又去個頭
說好的買星球鮮奶綠呢?
d老友記真係煩到仆街
頭先等巴士 前面有個行動不便 要人扶既老人家未行 我後面就有個呀婆衝左上去
我咪衝番上去話我排緊架喎 跟住佢就係度話我唔係打你尖 係你唔行又盛 我話前面果個都未行你急乜野 跟住係度嘈嘈嘈嘈唔贏又話我唔讓佢老人家 屌你白頭髮都無一條行得郁得憑咩叫我讓下你
1)唔要有茶
2)相對健康啲
3)有珍珠+/-其他咬既野
4)唔甜

有咩推介?

唔要有茶已經剔走咗七成嘅嘢
仲要唔甜
除咗寒天仙楂洛神我諗唔到其他
但呢杯我唔鍾意飲

如果淨係唔要奶茶呢

你要本身有料又唔甜嘅都唔多
鮮奶仙草凍/玄米抹茶紅豆走糖?

最多嗌微糖囉
因為我飲黎飲去都係珍珠奶茶想試下新野
好靜

琴日有冇做到躁

太耐冇返工一返就做到肌肉痛
仲撞正清潔檢查

清潔檢查?願聞其詳
咁之後要返多啲啦 返多啲就唔會痛
好靜

琴日有冇做到躁

仲撞正清潔檢查

清潔檢查?願聞其詳

好似每兩星期會有經理黎check清楚然後計分
有冇bonus賺就睇高分定低分
好想調走
其實你是咪姓陳

唔是

仲諗住你老闆黎添 sorry

咪講過pt仔嚟
我係老細我就冇時間上嚟開po啦
你又知我老細姓咩

我估咋 以前個同學一畢業就加盟
有三間分店 撈得幾掂
同佢同月同日生 如果係佢就知我係邊個

開一間成百萬 佢點解咁有錢

以前好似唔洗 然後佢生日幾好 咪開開下開左三間

生意幾好

真係好 仲有聯絡?

佢好似都係唯一一個有keep住更新fb專頁既貢茶 應該好易搵到
冇聯絡啦 都係fb ig睇下更新咁
原來個post仲喺度
無追一排

梗喺 我目標開到10

[3]之後到[10]

咁不如開到999

唔係番8.30?

不過我兩點先返到去 應該唔知醒
你呢 又唔瞓

又走堂呀
我12點堂

原本諗住走一堂 點知瞓到而家

我都無番到

點解走堂原本一點返 太攰

純粹懶起左身撳左陣機就搵人幫我簽到

有得搵人幫你簽咁好 懶惰的肥宅

一杯sb收服左佢

你親自沖一杯畀佢

已經唔記得點沖
1)唔要有茶
2)相對健康啲
3)有珍珠+/-其他咬既野
4)唔甜

有咩推介?

唔要有茶已經剔走咗七成嘅嘢
仲要唔甜
除咗寒天仙楂洛神我諗唔到其他
但呢杯我唔鍾意飲

如果淨係唔要奶茶呢

你要本身有料又唔甜嘅都唔多
鮮奶仙草凍/玄米抹茶紅豆走糖?

最多嗌微糖囉
因為我飲黎飲去都係珍珠奶茶想試下新野

朱古力啦 微糖唔甜但可能少少甘甘地
奶蓋朱古力加珠

奶蓋綠

yes
d老友記真係煩到仆街
頭先等巴士 前面有個行動不便 要人扶既老人家未行 我後面就有個呀婆衝左上去
我咪衝番上去話我排緊架喎 跟住佢就係度話我唔係打你尖 係你唔行又盛 我話前面果個都未行你急乜野 跟住係度嘈嘈嘈嘈唔贏又話我唔讓佢老人家 屌你白頭髮都無一條行得郁得憑咩叫我讓下你

呢啲連老友記都未係就咁 睇到佢真係老咗仲得了嘅
其實有時都係咁 畀佢哋打尖都唔知出唔出聲好 出聲一陣又話我蝦老人家
成日覺得佢哋係扮懵 然後搏其他人唔會出聲
最後點?
好靜

琴日有冇做到躁

仲撞正清潔檢查

清潔檢查?願聞其詳

好想調走

有幾多bonus?
係突擊檢查
對你調咗舖都係要檢查㗎 有咩分別
聽日10:30堂
聽日有4堂 上到6:30
想死

你為左dayoff所以一日上咁多堂定點
番到晏晝已經開始無精神

有三堂冇得揀 core黎
1、5dayoff 星期四一堂
好靜

琴日有冇做到躁

仲撞正清潔檢查

清潔檢查?願聞其詳

好想調走

有幾多bonus?
係突擊檢查

純粹想轉環境
好似某個分就有25% 之後再高分就疊上去
好靜

琴日有冇做到躁

仲撞正清潔檢查

清潔檢查?願聞其詳

好想調走

有幾多bonus?
係突擊檢查

純粹想轉環境

唔係好記得我都係琴日𥄫左半眼
做過貢茶
新品次次試都係伏咁濟

好想調走

有幾多bonus?
係突擊檢查

純粹想轉環境

咁多 但我間鋪好污糟 同埋我未返夠三個月冇bonus

奶蓋綠

yes

好想調走

有幾多bonus?
係突擊檢查

純粹想轉環境

我未夠三個月都有分到獎金bo
想死

番到晏晝已經開始無精神

同我一樣一五day off
好靜

琴日有冇做到躁

仲撞正清潔檢查

清潔檢查?願聞其詳

好想調走

有幾多bonus?
係突擊檢查
但你調咗舖都係要檢查㗎 有咩分別

純粹想轉環境

會唔會唔捨得
25%係你嗰個月糧嘅25%定點

琴日有冇做到躁

仲撞正清潔檢查

清潔檢查?願聞其詳

好想調走

有幾多bonus?
係突擊檢查
但你調咗舖都係要檢查㗎 有咩分別

純粹想轉環境

會唔會唔捨得
25%係你嗰個月糧嘅25%定點

唔知

純粹想轉環境

下 但我鋪頭應該冇

純粹想轉環境

但我新入職 $45
想死

番到晏晝已經開始無精神

同我一樣一五day off

我三五dwyoff

純粹想轉環境

下 但我鋪頭應該冇

每日有超過達標營業額應該都會有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞