做咗三年幾貢茶 你問我答[3]

1001 回覆
12 Like 0 Dislike

買咩?可能我有印象

鮮奶鮮草凍 檸檬寒天愛玉

冇賣過呢兩杯是咪去錯

吓 樓主唔係係隔離有comebuy嗰間咩

但我收銀真係冇收過呢兩杯 睇過晒record都冇呢兩杯你7點左右買?
屌你全線貢茶都要收膠袋費,唔好撚再問我點解要收,屌你老鼠

我地免費派

但天仁唔洗
我地平時沖完會擺埋一邊 之後順number出
咁佢地好多要珍珠奶綠/珍珠奶茶
所以好多一齊沖 沖完擺埋一邊冇出
要佢地個number再出
咁當時叫到36x
有個叫珍珠奶茶(374號)嘅男人就話等太耐要退錢
佢嗰杯啱啱好沖好 所以出左畀佢
其他人聽到就話 「下 原來唔問唔出㗎?」態度極西
之後佢地全部人係到嘈 擁過黎問佢嗰杯得未
之後我地出晒所有沖好既嘢
嗰下我燥到仆街

你都見到勁撚多人㗎啦 要等好正常掛? 屌你老母 唔等得唔好買啦
嬲到仆街

嗰陣熟手嗰個去左食飯
得兩個新人看鋪
入面已經沖到想喊

條單長到就黎掂地

聽到都想打
你哋有冇投訴電話?冇就唔驚啦
係我就答佢 出 跟number出你未到喎 想打尖?不過你咁趕我咪出畀你先囉 其他客唔介意嘅話
你做乜唔反擊一係就直接退畀佢唔好飲囉
陰公 我哋唔會咁我明個種無助感 以前都會咁

但天仁唔洗

咁當時叫到36x
嗰下我燥到仆街

你都見到勁撚多人㗎啦 要等好正常掛? 屌你老母 唔等得唔好買啦
嬲到仆街

嗰陣熟手嗰個去左食飯
得兩個新人看鋪
入面已經沖到想喊

條單長到就黎掂地

聽到都想打
係我就答佢 出 跟number出你未到喎 想打尖?不過你咁趕我咪出畀你先囉 其他客唔介意嘅話

做埋今個月應該唔做

我地免費派

啲客好煩 乜都要袋 話收5毫10個有9個都話咁唔使啦

我知
純粹去下

唔好估錯

都估到八九成 點相認先?

你大嗌 我條底褲係咪漏左喺度

但天仁唔洗

好似得comebuy同貢茶要

唔好估錯

得閒落開樓主間鋪附近既話 用「可樂去冰」做暗號

茶葉蛋走冰啦

但天仁唔洗

我地隻杯唔係封死

茶葉蛋走冰啦

有啲客係你面前插極都插唔到枝飲管,男人老狗肥屎大隻都插唔到,要我地女同事插一下就得,你柒唔柒啲

咪係有啲會大大聲話:凍飲喎?都要收?/冇袋點拎?/凍嘅唔係點都有袋㗎咩?
759夠乜春都收袋錢 唔見你去嘈
上次有個阿嬸好煩 係咁話兩杯冇袋點拎?個同事最後畀咗佢
下個客都買兩杯 於是我出個陣同個客講(阿嬸仲喺度):兩杯唔使袋都拎到㗎何?係囉 冇袋都拎到
我見過有人買七杯都拎住走 兩杯你問點拎?你對手殘廢㗎?
拎唔到咪畀五毫囉有錢買嘢飲冇錢畀五毫
咁當時叫到36x
嗰下我燥到仆街

嬲到仆街

嗰陣熟手嗰個去左食飯
得兩個新人看鋪
入面已經沖到想喊

條單長到就黎掂地

聽到都想打

做埋今個月應該唔做

點解 做咗無耐咋喎

我知
純粹去下

唔好估錯

有冇個正常啲嘅方法
一陣認錯

但天仁唔洗

我地隻杯唔係封死

其他係封死嘅都唔使收
其實經常有客買奶蓋類嘅會話:咁樣會倒出嚟㗎喎/我要拎走㗎喎/我帶上車㗎喎
要封早響啦 嘥我個蓋
其實好想知佢哋係咪冇去過天仁或者茶餐廳買嘢飲唔封唔拎得走嘅?
同埋用蓋其實返轉都唔會漏

有冇個正常啲嘅方法
一陣認錯

你細細聲同我講你會去邊間先

茶葉蛋走冰啦

好狗 又寸佢

唔好估錯

一陣認錯人你就死
有啲客係你面前插極都插唔到枝飲管,男人老狗肥屎大隻都插唔到,要我地女同事插一下就得,你柒唔柒啲

幫人插埋飲管嘅服務好似係歇腳亭開始先然後賞茶都有
好煩 搞到有客會話:開埋吖
你冇手都算啦 細路/老人家都算啦 你後生仔要我開 你對手裝飾嚟㗎

有冇個正常啲嘅方法
一陣認錯

你細細聲同我講你會去邊間先

點細細聲 呢度一講就大大聲㗎啦喎
杯芒果Q綠究竟落左幾多糖?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞