2019倚天屠龍記 (5) 逢星期三四五8pm及9pm更新

1001 回覆
19 Like 17 Dislike
原著都有手巾仔
周芷若臨分別前幫張無忌抹眼淚
跟住俾左佢
唔知今晚張教主會唔會吻別小昭😢😢
咁係咪你又毒又捉又燒又斬人手指
人地六大派呢刻都唔準憎你呀
劇集《倚天屠龍記》真係夠晒經典,淨係電視劇都已經翻拍咗8個版本,其中香港同台灣各拍咗3次,最近一次翻拍就係內地製作。昨日,兩代「張無忌」世紀碰面,旋即引起網民熱烈迴響。

最新一輯《倚天》男主角張無忌,由內地90後演員曾舜晞飾演。昨日,佢喺社交網站上分享咗一張與吳啟華嘅合照,留言指:猜猜我和無忌前輩兼陳教授,在幹什麼?相中吳啟華坐咗喺凳度玩緊電話,曾舜晞就喺後面,一齊睇住吳啟華部電話。而吳啟華亦有轉發相片,搞笑地指:研究九陽神功?

不過正所謂「冇比較就冇傷害」,兩代男主角走埋一齊,當然引起網民熱烈討論。有網民就大讚吳啟華飾演嘅張無忌自帶深情儒雅,係最好睇、最經典嘅版本,「十幾年過去了,再看竟然瘋狂的喜歡你演的張無忌,尤其是那種深情的眼神!還有好幾個橋段的細節處理的非常好,大鬧喜堂那段,我覺得也完勝其他版本,細節演技爆表!」。

有網民則批評曾舜晞眼大無神,演技有待改善,仲叫吳啟華過兩招畀佢。除咗演技,唔少網民更指吳啟華擁有天生不老容顏,多年嚟個樣冇變過,靚仔過曾舜晞:「吳啟華還是這麼年輕,顏值真的高」、「怎麼還是這麼帥」、「吳大叔更帥」、「一個風度翩翩,一個濃妝艷抹」。

其實兩位張無忌各有千秋,真係難分高下,不過佢哋私底下交情甚篤,早前吳啟華喺新《倚天》播出前,亦有親自為曾舜晞宣傳兼打氣,非常有義氣。今次見面亦唔係世紀同框咁簡單,佢哋更會一齊合作。據知兩人正在拍攝《我在香港遇見他》,入面仲會有對手戲,真係令人期待呀!

啱 趙敏本身係蒙古人 咁六大派本身又反佢
趙敏想佢地歸順 六大派唔歸 咁緊係要做小小嘢 唔通唔歸順咁就 哦 放你地走啦 咁呀?
雙重標準到呢
如果有條友捉左你老母去做奴隸
你老母唔肯跟手自殺死埋
咁你係咪都唔嬲得條友丫?
應該唔會,我覺得電視版冇拍出佢有咁愛小昭
峨嵋好似有男弟子wo 睇小說時有寫各師兄師姐 師弟師妹
關奴隸咩事 依加係俾好好嘅條件佢 叫佢跟元朝 唔好反佢
咁滅絕有骨氣 唔跟 咁好正常
咁有人救佢 救佢個個人個個都救 又唔係選擇救 佢又唔鍾意救佢條友 又冇得選擇 所以先自殺 而唔係張無忌唔救佢
人地最後都放生佢冇再迫佢投降啦,係佢自己唔願走要自殺,怪得邊個?其他同佢一齊被捉嘅人全部都一樣冇投降但最後都成功脫險
呢版小昭存在感好低
跟本就係佢性格問題 先搞到咁
照你嘅邏輯
咁前排自殺果個miss肯定係性格問題啦
個校長又阻唔到佢投訴,佢竟然揀自殺
明明重有其他人一樣俾人欺凌,但人地咪又係無死,咁重唔係個miss 問題?
宜家啲屋企重學人嬲個校長,肯定做錯啦?
你邏輯係唔係有問題?
前排個miss自殺之前有冇人幫佢?
佢直頭上班總部投訴都冇人so佢/投訴完都冇用 所以佢先自殺
依加係有人救你 但因為你唔鍾意個條友 而推開佢
跟本係2樣嘢黎
超越上次射鵰了

2019倚天屠龍記 (6) 逢星期三四五8pm及9pm更新
https://lih.kg/1083095
佢根本就係偏執狂,之前佢師兄同楊逍比武輸咗自己睇唔開激死,就賴係人地害死佢師兄
宜家個重點係你地係度blame個victim丫
你唔欺凌人,人地洗咩投訴唔成跟住自殺
同樣地你唔捉撚左人,人地洗咩覺得要向魔教投誠,所以寧死都唔接受丫
每個人嘅價值觀都唔同
你憑咩用你個套judge人
有人睇重生存,有人睇重氣節
你覺得小事,人地可能睇得成重
作為佢嘅親人點解唔可以嬲個罪魁禍手
係趙敏既立場 佢既狠冇錯
係六大派/周芷若既立場 佢地憎趙敏一樣冇錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞