2019倚天屠龍記 (5) 逢星期三四五8pm及9pm更新

1001 回覆
19 Like 17 Dislike
其實無忌幾高,睇落似17X,見你地又話18X
張相影得佢兩個幾好
唔係掉轉去咩
有無人覺得金花婆婆都幾靚
小昭好正,成日彈出黎話要跟埋一齊去
知唔知敏敏係唔係原音?
有無人覺得小昭個鎖鏈好bug

斬斷左之後, 個扣都消失左

如果個扣咁易甩就唔洗斬條鏈la
好多古裝劇都係咁
無忌183
趙敏果對係增高鞋嚟架
有冇人覺得今個版本嘅倚天好高質 好睇過之前個啲 係頭幾集啲慢動作on99
滅絕死個時鬧鳩張無忌
登大對眼啤實佢就死左
點知轉個頭成班徒弟喊哂口個時又合返埋眼
戲裡鬥到出戲外

祝緒丹原是趙敏?傳陳鈺琪施壓截胡

新版《倚天屠龍記》開播,除了一代女神周海媚從最美周芷若變成最美滅絕師太引關注外,劇中趙敏、周芷若的新生代飾演者也引起網友注意。

不過卻有娛樂博主爆出劇中飾演「周芷若」的祝緒丹原本是演女主角「趙敏」,但因「趙敏」飾演者陳鈺琪的經紀公司「唐嫣工作室」從中截胡,指定要陳鈺琪當女一,才導致祝緒丹成了另一位女主角。

但網友找出陳鈺琪過往受訪時談及「趙敏」的選角過程,透露她早就先見過導演、帶妝試鏡,起碼花了三個月的時間,獲得「趙敏」一角,並非靠公司才拿下女主角。有網友猜測可能是祝緒丹公司「嘉行傳媒」在搞鬼,想要抹黑陳鈺琪。雖然雙女主爭角爆料引發公司之間抹黑爭議,不過網友仍對兩位新生代演員頗為讚賞,覺得兩人顏值都不錯,是新版「倚天」中的一大看點。
睇佢地兩位到目前為止嘅表現,陳明顯高過祝幾班啦,而家呢個安排好合理,呢版趙敏周芷若差距都算大
咁未黑化前變化唔大就真既黎黎去去都係得個喊樣
應該係江湖流傳左張做明教教主

利申9up
呢套高質 劇情跟得幾足 角色又靚 又入戲 幼年張無忌好可愛又入戲
冇睇書

蛇靈島個到芷若唔係已經知無忌同敏敏有feel 咩 ?
點解返到中原兩個會行禮 ? 因為之前誤會左敏敏搶刀 ?
蔣導嘅倚天>射鵰
祝都冇陳果種英氣

所以選角好撚合理
希望tvb可以留返首刀劍若夢

咪再叫其他人唱
要捧星夢班友 難啲
我唔同你地爭,我要佢算喇
小說有無講邊個比返把倚天劍 滅絕?
書唔係話佢地返中原殺胡青牛 又充充去冰火島搵金毛獅王咩 所以江湖乜事佢地都唔知
利申 9up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞