[鎖車城] 不滿第一城管理公司 工程公司東主駕三車塞通道3小時

538 回覆
655 Like 12 Dislike
一個屋苑要鎖車既原意到底係唔想有車擋住條路
所以要做d 懲罰措施黎防止人違泊
演變到要黎比班垃圾跑數拎獎金 所以30秒鎖車
成件事有冇變質?

自己用個屎忽腦諗下啦 聖人
成班00後連登仔 車牌都未撚有
佢呢家咪防止人違泊囉 有違反原意?你用屎忽諗野?
有霸氣就擺埋第四部出嚟丫嘛,淆底驚鎖埋要搭的士返屋企呀?
如果成隻軨换左佢得唔得
呢啲人真係戇撚鳩
一秒都要鎖
咁共產黨充公你全家都合法啦仆街仔
公司花紅出大份你做野都落力d啦 有錯咩一句到尾你係咪違泊先 違泊個個都會 無人未試過 但捉到咪交錢 有野好拗?
第一城不嬲出曬名光速鎖車
原來連登仔屌差佬要憑咩?
我諗你哋兩位誤會左或者對閱讀文字有一定障礙。從來唔係針對佢制度上唔俾人泊,而係講緊班友本着分佣嘅心態9秒9去鎖人部車。咁樣同餓狗搶屎冇分別

泊街俾人抄牌我都試過咪一笑置之囉但呢度好明顯係物業管理公司本着利潤極大化嘅心態去鎖人車。我唔理佢泊30秒好1分鐘又好10個鐘又好,畢竟上面都有片解釋晒佢哋一向係點運作。但呢D陰陰濕濕嘅招數咪反映香港社會變咗質囉同話鎖車就俾錢唔好講咁多嘢係唔同層次㗎
好治癒
你會唔會搞錯左小小野 棟晒牌唔比泊車 你泊低走左去 鎖你 都陰濕?佢個制度只係令佢地100%揸正黎做姐 你要捉住人情黎講無得講架wo 無班友違泊邊吸引到佢地秒鎖車啊
係買得起但有幾多連登仔有車牌同養得起 錢七幾千銀都有啦
就係因為太多柒頭亂停違泊
所以咪引致佢可以咁樣搵食囉
香港社會變質就真係好笑
你市民係高質既 佢撚會賺到錢咩 佢仲會搵到食?
上面有幾個根本點極都點唔撚明 巴打打咁大段真係好有心
班狗為左跑佣而去30秒鎖車 定係因為d 違泊車阻住其他車同第一城居民 心撚照啦
終於有人玩鎖車第一城
連燈仔我唔知啦 但養架假日車的確唔洗太多錢
入去7-11買支野飲都唔得,
想去貢茶果杯野飲又係唔得
第一城個停車場仲要無泊車優惠
去食飯都無得吸飛,搵鬼去
唔泊入停車場原因 懶 麻煩 行得遠 代價咪鎖車 無位另計啦
我係個老細就日日擺架泥頭車係到塞撚住條路 之後第一城肯定有回應 造福人群
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞