[鎖車城] 不滿第一城管理公司 工程公司東主駕三車塞通道3小時

538 回覆
655 Like 12 Dislike
你睇下上面鎖車片啦屌
捉得快又點, 關我撚事, 我又唔揸車
最好再捉快d, 罰甘d

成日行去商場食飯都俾班違泊撚阻撚住哂, 過馬路擋鳩住哂視線,
危險到死, 影響行人,
有錢買車, 冇錢泊車, 廿蚊都慳抵撚你俾人罰啦
成日話1分鐘1分鐘, 如果冇人黎捉, 你真係泊1分鐘?
話人地有佣分先係問題仲搞笑

你老味, 香港人冇佣分仲唔同你hea做咩, 到時泊到成條馬路都係
你試下你老闆話公司有盈利分佣俾你? 你晚晚ot到12點先走啊
唔分佣點樣提高效率, 管理公司就係想高效率鎖違泊車
你最多條氣唔順姐,但道理的確唔喺你度
講得啱,反正我又唔係住果度
應該全港貨車佬杯尻第一城,每張單加$320按金。再等居民圍屌管理處
呢條友係去落貨咩? 咪撚轉移話題啦
老實講 佢雖然唔岩 但起碼唔係得把口 夠膽塞條路
轉咩移視線啫,講事實啫
你做人都循規蹈矩d,做返隻順民港豬最好
因為運輸處授權俾屋苑鎖車
你泊入私家土地而唔跟指示泊適當位置
管理處已經有權鎖你車(要用認可工具)

咁你話點解其他屋苑又唔鎖得咁快?
好簡單
一個屋苑咁大 , 一把鎖鎖得一架車
而每個鎖要幾千買返黎
如果個屋苑有廿架車違泊
你買廿個鎖返黎?
你要鎖幾多次先回到本?
買咁多業主法團都唔撚批管理處駛呢筆錢買啦
係唔符合成本效益
暫時最常見鎖車方法係放圍欄圍你架車 , 用鐵鏈鎖圍欄
又唔駛買專用鎖 又唔怕你反咬整到架車
其實佢可以做得型d 將幾部車亂放 剷埋上行人路
先唔評論佢阻唔阻到人
但佢明知輸硬又蝕錢都要咁做
我相信佢啖氣一定順晒
call 幾架車黎一齊吉爆d 胎佢再慢慢call 拖車
班撚樣見你司機位無人就鎖架啦
呢次係抵撚死
鬼唔望佢下次鎖著個再惡D既玩撚死佢
如果堅唔係私家路就大把野睇
呢到有冇人做拖車 d車一半上左行人路係咪拖唔到?
無話佢做得啱
但好明佢心情
班鎖車仆街擺明有錢分先狗衝去鎖車
無錢佢仲會唔會咁撚勤力
你要搞鳩我我咪陪你玩囉
呢單野班鎖車狗鎖少好多部車
鎖車黎講 海怡都係世界級
人地秒速換呔,佢地就秒速鎖車
d 公屋成日亂q珀
房署可以參考下
痾個尿咁就幾百
海怡連九巴都敢鎖
我係九巴就即刻同運輸署申請將171 撤出海怡
其實如果有人唔毀壞個鎖拆左佢會點?咁如果有人特登見一個拆一個 會唔會d車主會打賞
新行業誕生?
白車入去鎖唔鎖?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞