[鎖車城] 不滿第一城管理公司 工程公司東主駕三車塞通道3小時

538 回覆
655 Like 12 Dislike
無商場又點關我撚事?
唔識搵商場?又唔見我要違泊俾人鎖
而家第一城無停車場你泊?
迫你泊街違泊?
根本就係貪方便自己 就腳
係到講經

你自己睇下你幾自私幾戇鳩
又係呢啲泊一陣唔洗死既人
如果係 人地又要諗邊到掠水
因為個看更同條友有牙齒印先至用reasonable doubt打得甩條友就當開鎖無罪
"28. PW1曾作供說,他在事後發現車軩鎖上的保護膠有2 至3 處爆裂,鐵製部分有油漆剝落,而這些損毀是在停車前沒有的。裁判官在口頭判詞裡指他接納PW1所說,鎖的海綿部分有崩的地方(見上訴宗卷第89 頁P/Q),但後來在裁斷陳述書裡他就似乎是說不會依靠PW1的證供,因他與鄧家有不愉快的經歷,可能會公報私仇(見裁斷陳述書第27 段)。在物件有否損壞的問題上,PW1的證供是必須的,但裁判官卻沒有再清楚說明他是否接納他在這方面的證供。

29. 本席也在堂上檢查過有關物件。這軩鎖主要是金屬工具,看來已是用過一段日子,有一定的損耗 (wear and tear)。答辯方也未能清楚指出毀壞在甚麼地方,再者,很明顯這鎖還是可以用的。至於兩名上訴人的招認,看來是基於PW1的指控而非真的知道物件是如何損壞。"

前面刑事毀壞既allegation 係"他們的行為並不符合《刑事罪行條例》所提供的辯解"
你咪揸車揸到好似地鐵商場去商場咁,永遠食連鎖店囉囉,傻西
得架喇唔洗兜喇自私既柒頭
真係抵撚你死俾人抄牌
人窮 又懶 又自私 同支那狗一樣 低等生物
點到班保安相先講

起碼個柒頭裝修佬肯定係藍屍
搵偵探公司做嘛!
起底起到你住邊都得~
有錢的玩法係另一個級別
點解泊係街?
其實

一個正常男人喺唔需要排隊嘅情況下去隔離櫃員機攞錢

得一分鐘有幾出奇?
上面已經有片睇
車主離開架車30秒隊人就黎鎖
分半鐘左右就鎖好再影相
收到風鎖車班友係有佣抽
佢地係坐係架van仔到周圍走
或者冇野做就泊埋一邊等對魚上釣

利申:係附近做野
真係試過落車一分鐘比佢鎖 但即刻返轉頭救得切
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞