[鎖車城] 不滿第一城管理公司 工程公司東主駕三車塞通道3小時

538 回覆
655 Like 12 Dislike
唔止20蚊咁少 係2百 真係好過去搶
睇蘋果講每張單分到2百
呢個鎖車狗自己都泊埋一份停係路邊
你信佢係為左唔好阻塞交通?
ON撚9
用開鎖工具, 開左把鎖, 揸車走, 鎖留低
咁佢地可以告你乜? 係唔係最多民事?
幾多個人分
我可以好肯定咁答你,私家路o既定神係: 完全隔離接駁公路,付有出入權限o既路段才算係私人地方。 所以真正私家路都會有一小小段係唔鋪水泥,或有明顯隔開o既野,例如高半級 再接駁公路。

如不都係受交通法監管。 比如美孚新村,除左蘭秀道,其實整個地皮都係私人物業,但完全由政府管理,但維修就要大業主出錢。

for example: 私家業權但對公眾開放的停車場,你炒左車, 或犯交通法,一樣照告得入。 除非o個個區域係需要準許或受權,有鎖閘分隔,咁你係裡面渣飛機都管你唔到。

英國佬當年定下來的法例係咁,合唔合理見仁見智。

但真正私家路保險係有權唔cover的,的士就係咁,只有在有燈柱no o既路上才在保險cover內。
咁都俾負皮我果啲一定係無錢又要學人揸車果啲垃圾
第374O章14條(2)任何人無有關的私家路擁有人或獲授權人員的同意,不得移走、損壞或以任何方式干擾根據本規例安裝在車輛上的認可鎖車器具。
小額錢債
你假日車定唔洗做家務呀?
攞乾洗攞外賣去藥房買卷紙都冇?
定你好有錢呢d 野全部都商場搞掂/有人搞掂
覺得有問題既人一定唔係住第一城

個個都話泊幾分鐘 d路實塞住曬
點解無人反抗,揸一大堆車慢駛
其實第一城極速鎖車已經唔係新聞
點解仲有咁多戇鳩埋去挑戰?
點解可以咗快手,係咪長期有Team人Mon住
因為有錢分
有comission
佢地一見人泊車, 就即call機成堆人跑過去鎖

抵撚死
冇人迫你地去
全香港都知佢on9有咩霸氣?
/agger
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞