[鎖車城] 不滿第一城管理公司 工程公司東主駕三車塞通道3小時

538 回覆
655 Like 12 Dislike
算撚數啦係度講 講正經嘢都要做假膠 一係就憤世到仆街嘅垃圾 唔會喺人地角度諗下 未試過好急尿落車屙個尿返嚟俾人抄牌咩感想 自己另一邊廂就雙黃截的士 最撚守規矩 綠燈先會過馬路嘅好市民
日日都見到個架白色車周圍兜等鎖人
唔係駁你嘴
你講既野 屋企樓下商場有曬
唔洗話特登揸車去做
其實佢一定唔只泊左一分鐘,第一城而家鬆手左好多,一架白色車巡曬成個第一城,佢地會清楚晒每架車泊左幾耐,巡第一次見你當你暫泊係無事,再巡見到就即落鎖。近呢兩年見到都係慣常做法。

BTW今日睇住佢Block晒條路,之後話去中銀過數唔洗排隊一分鐘就岀返黎就鎖左,比著你信唔信佢,佢泊個個位行去中銀都30秒,當唔洗排隊,過條數返黎同我講一分鐘我切柒都唔信。

鎖車隊泊車上鎖影相落通告都要5分鐘,條大陸佬咪on9,有邊個第一城鎖車唔係話自己好快泊左幾分鐘丫

住開呢到既人一定唔會信
人情個位太難拿捏,幾時講人情幾時講道理人人把尺都唔同,佢地咁做係就係絕啲但其實好清晰,總知一定唔比你泊街話鳩知你,要用入面啲野就唔該泊停車場跟足規矩做其實應該係最無交嗌
真係有
請鎖車公司分佣
算撚數,連登小學雞幾多人有車

話一分鐘誇張果d人,真係唔識

仲有話咁快有錢收,就係有錢收

講真有時落車小個便,買個水

唔阻人三分鐘,唔洗渣到咁撚正

支持條友玩大佢,呢度班友真係痴撚線
上次俾野女朋友 行開咗5分鐘部a仔就俾人鎖咗
都算 整撚崩咗我條鈴 屌佢老母
我自己唔係住第一城唔敢咁大聲
但youtube 都有哂片鎖車隊係點樣快過F1 方程式既換胎隊
其實佢整花左你架車有冇得告佢
花撚硬
而家佢地放慢手腳做好耐,怕話整花架車,鎖前鎖後都影低做証
10 秒都唔洗就可以衝緊過黎
企係車隔離都未講夠五句野已經到
我自己試過
有日返學好急屎去唔切停車場泊
泊左係棟building門口停車位 我無permit正常係唔泊得 但都無阻人
痾完前後大約5分鐘 已經俾人抄左 覺得無奈
但係自己柒 咪罰錢算
唔明發老脾揸多兩架車去頂住條路做乜撚
仲要香港揸車 好應該知道邊啲地方停得邊到唔得
第一城仆街出曬名你都仆住去 就抵撚你死啦下話
你就真係痴撚線
你知唔知果52座夾埋入面d老人院一日要叫幾多次消防車救護車
條路又唔係闊,你拍果度頂住架大車入唔到去救火救人
你賠返條命俾人啊?
根本香港好多人利用”人情”做藉口
自己搞串曬個party
係google打完第一城就會自動出埋鎖車呢兩個字
果然係大生意
班鎖車友cam住你落車 理得你貼啲乜 鎖一架車分一架車錢
佢係條氣唔順姐
羅女士係咪有人格分裂?
第一城鎖車平均3-4分鐘左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞