[鎖車城] 不滿第一城管理公司 工程公司東主駕三車塞通道3小時

538 回覆
655 Like 12 Dislike
你咪試下揸車去睇下係咪一分鐘鎖你囉 不過睇撚死你都係無車牌
唔入去
霸氣
正苦工不了
死人冧樓你同佢講應該有得拗掛 禁錢拎外賣方便都無求情理由?
鎖得好
藍絲廢中都咁多人幫口

連登真係
呢種對付違例泊車既方法
應該全港推行
鎖車有錢收有咩好屌?佢公司做工程唔收錢係做義工?
捉得快又點, 關我撚事, 我又唔揸車
最好再捉快d, 罰甘d

成日行去商場食飯都俾班違泊撚阻撚住哂, 過馬路擋鳩住哂視線,
危險到死, 影響行人,

有錢買車, 冇錢泊車, 廿蚊都慳抵撚你俾人罰啦
成日話1分鐘1分鐘, 如果冇人黎捉, 你真係泊1分鐘?
話人地有佣分先係問題仲搞笑

你老味, 香港人冇佣分仲唔同你hea做咩, 到時泊到成條馬路都係
你試下你老闆話公司有盈利分佣俾你? 你晚晚ot到12點先走啊
唔分佣點樣提高效率, 管理公司就係想高效率鎖違泊車

酸到喊憎人富貴嫌人貧
抵撚死,入停車場泊車啦傻佬
政府學第一城既話

會減少好多路面擠塞

強烈建議引入
擺幾分鐘都唔係好過份姐 有時人有三急柯個尿又泊停車場
政府幾時可以外判比保安公司炒牌?

肯定少好多違泊
一句講晒,死仆街快D去死,聽日破產瞓街邊
一城鎖車隊係痴線的,試過落車開尾箱搵野俾人,搵左陣就見到有人係車頭抄野,仲有人攞住架餐行緊過黎。。。
難聽過粗口
講出重點,個個俾一分鐘厄撚左。違泊根本冇分大小同時間長短。加上人地都係打工 ,佢樓下看更訓一分鐘,我唔信佢唔屌尻人。
起香港無乜可能發生
1. 香港人怕咩鑊,所有執法人員都係做左自己責任先諗,跟規距包無死,你睇食環

2. 香港人濫用人情唔自律但有揸車都知第一城已經走火入魔,以鎖車賺錢為目的就好似廢老以坐到關愛座去屌後生仔一樣,歪曲關愛座成立既原因

3. 香港人同理心=0,好多野都非黑即白二元對立,那怕你起地鐵飲啖水你都係犯法,最好拎去打杷但試問人生在世有咩可能唔「犯法」?如果以第一城既鎖車手法拎去呢個鬼佬官面前,佢一定屌到第一城仆街
希望班鎖車狗有日鎖錯車俾人打撚斷哂d手手腳腳
我已經幻想到個公屋仔踢坐拖鞋落公屋商場食飯見到個mk揸錢七貨van仲要有條女既憂怨眼神
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞