琴晚我喺女朋友背後默默咁喊

520 回覆
6676 Like 77 Dislike
人生短暫~佢喺你身邊,你喺佢隔離。互相扶持係一種難得。其他嘅~順其自然吧。唔好逼得太緊
頭一年人工未加得多,又要讀書,儲得唔多,所以實際上儲咗三年,但呢兩年真係集中火力。連埋今年就四年啦,兩個人各搵30k儲到依家好唔容易,年尾百幾粒希望上到新界東樓

利申:冇父幹
今時今日香港仔真係好慘
你係太年輕
婚禮搞唔搞唔到你話事
雙方家長呢一刻同意唔代表最後一刻都同意
你仲未計有幾多女人結婚肯同你食餐飯就算

梗係唔沉重啦,都未殺到埋身
同d undergrad諗自己一出來揾30k幾撚易係同一個道理(無惡意)
加油,供都唔簡單
細啲都上啦,太遠返唔到工
但香港真係好多呢d人
男友差不多40仲爭幾十個都無你咁生性起碼會自我鞭策,我又要揾$養小朋友都草唔到$一世無可能上樓,所以我有小朋友都無結婚,佢入息又過,我索性自己同小朋友排公屋。你已經好好,起碼仲有好多時間又識諗,草住$先同屋企人住唔好擺酒,有機會再入市
支那人無一個是無辜的
加油巴打
勸得掂呀爸呀媽唔好擺酒,簡簡單單結婚真係慳好多。婚姻係一世;婚禮得一日,你地都係想一齊生活啫。唔好灰心呀!
公屋撚咪又係要靠屋企人層公屋
用左綠表都要還返間屋
有咩意思先
爸打加油呀
我情況同你一樣
女朋友都成日講買樓
好彩都說服到佢
結左婚住係屋企先
但講明唔要長住
正常大學生 做左4-5年
都有二萬尾至三萬
又未到有自立 經濟水平
但又唔係垃圾工 做極都係兩萬
有發展 但成長曲線太慢 女人都等唔到你升到3x-40k
等到都三張野 或者帽事
好sad
加油呀巴打
我都係上年結婚 同屋企人住住先 雖然好壓抑 但係為咗儲錢買樓無計 希望黎緊幾個月可以成事
死賭狗道人去賭錢.痴撚線
可以Fg搵得到400k 本身都唔窮得去邊啦
On99
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞