琴晚我喺女朋友背後默默咁喊

520 回覆
6676 Like 77 Dislike
樓主更加應該傾結婚,
肯同你捱既女人好難搵架,
加上女人到三十就好搵第二個,
唔好係度浪費女人既光陰,
樓咪租平啲既地方,
最多唔生,慳的洗
fg同女朋友人工完全一樣,兩個人加埋搵800K一年
都會心痛點解我唔可以搵多少少錢
眼見人地d女朋友個個有有錢男朋友享受世界

我知道一定有人話我身在福中不知福
但根本人比人比死人
就算我知道我會買得起樓又點,諗起未來40年都係要咁樣為層樓打...
仲要狗屋咁細,都真係好辛苦
加埋搵800k 都買唔到樓? 咪玩啦
其實要幾錢首期
如果肯住大西北既話
有樓既人又嘈 無樓既又叫春
八十萬一年仲要呻,屌你老味
14k家用?係俾屋企人定同女友租緊樓?
最好就個個一出世都有父幹
人人一層樓
唔知足既人永遠都唔會知足
我怕樓未上到先要跳樓
樓主起碼有得攬住女朋友訓
睇完呢個post即時負能量爆標
共勉之
分手啦
一個男人令女人成日喊好失敗
咪就係 人就係咁唔知足 無樓又嘈 買左又嘈話要供 供滿既又會話想換大間/買多間收租 買完又嘈話要供 無限loop

樓主你上連登都係哂氣架啦 係現實生活入面比d心機好過啦
引哂班唔撚知足嘅中產垃圾出尼。。。

賺緊三四皮一個月又怨自己無得住過千尺無得個個月去旅行又無車。
係香港真係冇將來 連想搬出去住都難 唔好講買樓
所以離開香港去日本做野
下年接埋女友過黎
係咪我太年輕 結婚呢回事好似唔係咁沉重
樓可以租 婚禮可以唔搞 旅行結婚 食飯唔大搞 雙方close既親朋戚友食班飯 咁應該唔洗用好多錢
如果雙方同雙方家長都同意 係咪就易啲
我同女朋友26/25,諗住出年結婚
兩個人加埋搵50鬆d,完全買唔起樓
唯有同我父母傾好賣左宜家呢間搬間大屋我地兩個供 供完變番我地兩個名

租屋=幫人供樓,唔好呀
邊個話要跟從社會咁又要搞呢樣搞果樣。
咩都唔好搞,註冊同最親 最熟既人簡單食餐飯就係咁簡單。
我同我老婆係咁搞。兩個都接受唔到香港地受商業污染既大龍鳳婚姻
黎個人一撚早block咗
由佢單機唔好覆佢
一係大耳窿一係小學雞上連登唔知搵錢辛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞