琴晚我喺女朋友背後默默咁喊

520 回覆
6676 Like 77 Dislike
加油巴打
我都係啱啱結婚 跟屋企住先囉
儲多兩三年錢睇下有冇機會上車
加油 巴打
巴打 我情況同你好相似
無辦法 係香港只有不停地做,
做完之後,仲要未必滿足得到生活

諗住同女友/未來老婆搵個竇住啫,都有極大困難
樓主唔好咁快未買樓就生,身邊好多朋友因為女朋友28-29歲想結婚要名份,然後結左婚一年都無就生埋仔,一家三口住老公果邊屋企,引起左好多問題

因為婆媳問題,相見好同住難,比佢老婆日哦夜哦
然後亦因為湊仔問題,老公要返工,老婆又返工,個小朋友焗住要奶奶湊,間屋根本冇房請賓妹,老婆唔做野又唔夠錢養仔又要比家用

我好少打咁多字,但諗清楚呀依家個朋友已經比個老婆煩到屋企都唔想返
咁嘅女飛撚咗佢啦
一人計短二人計長
頂住呀巴打
有一句係真但好老土
辦法總比困難多
咬實牙關呀
做乜唔敢比佢知你大壓力
你要扮聖人都冇計
快撚d直播成副身家推幾口先啦
得把閪口,臭撚過你老母個愛滋閪
諗諗諗,諗就一定諗你快撚d死排頭位
諗贏就次要
香港人搞成咁,中共最開心,繼續淡化
抵撚死啦
結婚同生仔對生活既影響本身就好撚唔同
連跳兩級,仲要無錢無樓
咪仆街仆足成世囉
樓主全副身家買曼聯拎歐冠
得就結婚唔得分手
為左層樓捱生捱死
如果樓價唔係咁貴,香港人就唔洗咁辛苦
拎U
Ching加油啊

我依家都係咁,真係差一大截首期

女朋友同我呢兩年係咁儲,如果好彩樓唔再升就年尾上車,但依家睇到又開始升過,心即刻涼咗一截。
我明,我地兩個都係最近先儲夠錢上車
巴打有無試下投資?比齋儲現金儲快少少
巴打 我試過 我仲要唔止一次 佢仲問我做乜咁唔開心 我答完佢 大家都講唔到野
正正係同你一樣 當時係26 27 隔左3年後
係上個禮拜佢離開左我 佢同我講 以經9年啦 你仲想我等幾耐 我唔細啦 唔係18 19歲啦 我都好傷心 建議你真係好好思考呀
加油
我發表既文上左新聞兩次但都係帶唔起社會既注意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞