琴晚我喺女朋友背後默默咁喊

520 回覆
6676 Like 77 Dislike
會捱得過,有得去一次都好好!
自由同埋慳錢應該唔可以兩者兼得
如果搬出黎住應該會每個月儲少一萬五,要延遲2年先買到樓
我已經麻木咗。咁啱大我一截嗰啲同事又上晒岸買樓買車,同我年紀相若既就有父蔭資助買樓。間唔中佢地就講下樓市我自己都唔知講咩好
巴打I know that feel
巴打我明白你
同前度拍左幾年拖, 一路都有儲錢, 佢屋企有d錢, 嗰陣我係完美無煩過樓呢個問題, 但始終唔想靠屋企人, 所以一早都有儲蓄習慣
早兩年俾人飛左, 之後識到現任, 最近開始談婚論嫁, 始終大家年紀唔細有三字頭, 人工又唔係好高, 好難好難先儲到差不多一球, 但一望d樓價, 其實一球真係做唔到d乜, 一租落左根本好難儲到錢追到呢個痴撚線既樓價, 一開始本來傾好結左婚都分開住住先, 最近嗰個跌浪, 用埋阿媽d棺材本先夠錢勉強上到車
巴打..加油
加油ching,你無錯,社會逼人
加油啊巴打
廢就廢啦
800k 重想點 重要fg. 想曬命死埋一二邊
唉屌,同樣問題
租唔係租唔起,亦都儲咗幾十萬

但同買到個距離爭好遠
咩年代?買樓一定要一炮過?
細細地600萬樓都要120萬首期

重要係新界,廿幾年樓,兩房
多兩年我驚你600萬買唔到兩房了
我係絲雙方屋企人都支持唔擺酒,但會搞tea party形式
追晒成個post

香港嘅年輕一代,冇前途,冇希望,冇撚得救
啲有錢仔溝返有錢女
有樣嘢叫門當戶對
好有同感你咁諗已經足夠 我相信你女朋友就算冇屋都會跟你一世 遇到一個好男人難過買樓 巴打要努力生活要幸福
有時係街望下市區新公屋愈起愈靚,係度諗我死捱難捱連大西北一房都未買到,有班人拎綜援就住市區兩房交千幾蚊租,呢個世界公平咩
排公屋
我睇到喊咗
雖然我冇男朋友
搵唔過2萬真係結婚疊埋心水排公屋算,或者搏老命考正苦工排公務員隊上公屋
下 咁你女朋友畀咩反應 點解剩係得你默默咁喊
班大地產商,政府睇下呢個post啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞