琴晚我喺女朋友背後默默咁喊

520 回覆
6676 Like 77 Dislike
加油
結論都係窮就咪撚結婚
其實我結婚後都好想搬走唔想再對住我老豆,我好撚憎佢咁多年不務正業洗腳唔抹腳,當年唔係我媽逼佢申請公屋我地一家三口訓街都得。無奈男家間屋得3個人住都搞到勁污糟,我同老公一開始都為咗住邊度嘈咗好耐差啲分手,最後妥協搬入黎我屋企住一陣,努力慳錢買樓。我覺得我老公一個男人肯搬入老婆間公屋都算係咁
結左婚先,租平d嘅樓,抽居屋白居二,我同幾位朋友都係咁行,抽多幾次中左,首期裝修唔算太貴,白居二就入場費平d,加油
同屋企人住咗一齊大半年暫時都可以,無咩嘈過
綜合身邊朋友同埋自己經驗,外母同埋女婿相比起婆媳黎講會少好多糾紛。2個無血緣既女人發癲起上黎真係唔係人咁品
根據以前既POST入面會問返係咪你唔夠努力
做到死先得雞碎咁多 放大假都仲要做公司野
香港地生活真係好大壓力
女朋友屋企無比壓力,但係自己有時諗點解搵咁少又儲唔到錢,再睇下身邊既人好似個個都搵得多過自己有晒計劃咁,望都望唔到個將來都唔知可以點行既時候,唯有晚晚番屋企之前坐喺樓下食幾支煙先番屋企
平時對住人地可以嘻嘻哈哈,但係一靜落黎諗下d切身關係既野真係唔係好笑得出
點解做人咁苦惱
住大西北都要睇你住邊 大西北4球樓下冇乜幾多正常盤 當然 你肯住遠d 3xx萬依然有得揀
我23都有唸依個問題
其實以前結婚都係搬入去同兩老住

有d仲未必有自己房

時代進步左一定要自己買樓...
老公講咗未搬出去前唔會唸生仔
抵死,拍拖
如果女人識得體諒,就會有好多傻事唔需要發生。
其實比佢感受到你有壓力有咩問題
咁買私樓要幾多先上到車先
儲得黎 又升左
利申 居屋超入息唔知點好
你又唔好講到人地唔駛其他成本 人地敢洗黑錢都要人地敢搏 唔係冇付出 大部份香港男人 唔知點解咁軟弱 對住條女都話唔到事 頭先食飯 隔黎應該第一,二次約會 個男咁既係咁問過女 呢個你中唔中意 呢個好唔好 個女都答左佢幾次你話事 仲係咁問 卒之個女仔最尾好似有d唔情願咁講左句 我真係咩都得架 幾咁尷尬
上邊有巴打2公婆一個月各儲一萬
儲左5年都夠首期啦
2人家庭月入5萬8仲高收入過佢地啦
佢背住你又訓左
巴打唔好忍喇
平時做野咁大壓力
除左條褲一野吉落去啦
大大力咁吉等到佢嗌唔好
做番次男人
佢似係打漏咗個 .
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞