琴晚我喺女朋友背後默默咁喊

520 回覆
6676 Like 77 Dislike
講得好
係架,好彩女朋友都肯儲,有時見到啲樓真係好無力,供成世仲要擔心樓價大冧、失業,好驚搞到好似出面班好友咁痴晒線。
多謝,供就供得起,公司供樓有得幫補少少,計埋分分鐘平過租
唉,香港男人的共鳴共犯
結婚,講就易
同路人
雖然我未畢業 但我都有咁諗過 真係諗到想喊
有時真係諗 有個有錢 好仔ge人溝我條女
我真係寧願放手
至少有錢仔d零用錢都夠養哂佢成家
諗到呢點就sad到爆
單人單位點l啊

你知唔知遊戲規則點玩
唔係入紙得多就中
巴打唔好比太大壓力自己
最緊要你地兩個有共識
結婚之後咪搬埋黎同屋企人一齊住
或者分開住 間唔中去你到過夜囉
聽過唔少咁嘅例子
我見d ibanker打份工都夠買樓
仆街 唔好講得咁準好無
就算我地按計劃再儲 到以為儲到
到時樓價又唔撚係咁啦
truth
早幾年前為同一個問題已經係佢面前喊過
到今日都係乜都解決唔到
富者越富
貧者越貧
出面班怨婦日日J估價屌後生仔唔比心機草錢上樓做租租
就知香港死係呢班廢中手上
至少你愛佢 好過因為覺得結婚大壓力而飛人既冚家鏟
Sorry 我係絲打 我係個啲想食餐飯就了事個啲 自己屋企係單親 所以好搞好多
但都明好多人都唔係咁諗 覺得呢啲一定要有咁大搞咁大
先嚇到咁多後生唔敢結
你唔介意
屋企要求唔多
咁好唔錯架喇
我唔係無試過 我試過安份守己 日搏夜搏 賺得個一萬幾千 我試過呀…
但出面個班人 出面個班人呀! 佢地識建築識起樓咩 佢地只係攞少少錢出黎
攞少少時間 炒起個樓市就不停賺大錢 咁叫做公平咩

你去出面問下人 是但問一個人 問下佢地想要啲乜野 佢地答案好簡單 只係想要間好普通好普通既樓 點解佢地要用成世人既時間供一層樓呀 因為啲有錢佬係到玩野呀 越有錢就越有得玩呀 呢個世界公平咩 呢個世界公平咩
手足same 我已經開始考政府工 如果唔係人工根本好難高 我自己同佢就計劃租住先 起碼返同一個屋企
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞