新手置業-返大陸買料裝修綜合討論

1001 回覆
22 Like 165 Dislike
我一開頭同你一樣, 後尾會比價錢嚇死, 成7千幾
巴打我會後都係買個普通直沖式算, 大陸買都係幾百蚊
電動廁所板我買左小米GE, 未知好唔好用~要裝左先同大家講
應該所有磚都防水GE
BTW你隻地磚幾錢一塊
差唔多1001, 要開新POST,大家想有咩資訊想置頂
我都係田貝買 木紋磚買高級啲過底個款(1000x200) 32蚊塊 quality ok
但廚廁買左普通個啲(300x600) 質素真係嘛嘛 師傅話唔直同彎
佢應該有唔同級數 十零蚊塊個啲真係差啲
香港搵人造一樣會有蝨
真係擔心嘅跟本搵咩人做都要做一次滅蟲
其實洗屎忽廁板有冇人用過 係咪用左就唔洗用廁紙抆。會唔會好麻煩 唔衛生
Toto
Toto雙旋轉連體式好用
可唔可以講多D點滅蟲, 我只係諗到用滅蝨噴霧
十幾蚊應該最底線果款
用張抆番d水都要既,so far洗屎眼都乾淨,但聽人講煩在要駁淡水
好靚
https://lihkg.com/thread/1130379/page/1
歡迎大家KEEP住討論
靚就我個人覺得OK
希望鋪上去係好用~~到時再POST上黎同大家分享

新手置業-返大陸買料裝修綜合討論 (2)
https://lihkg.com/thread/1130379/page/1
歡迎大家KEEP住討論
20x90 馬可我問過25, 樓蘭22,其他15至19
推爆
再推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞