新手置業-返大陸買料裝修綜合討論

1001 回覆
22 Like 165 Dislike
淘寶/深圳 除左家俬有冇室內設計?
因為屋企想間房好好睇睇
就咁搵裝修佬家俬佬搞唔掂
你心目中既同人地心目中 差好遠
身體力行啦
都係抄既姐
行岩就影 我廁所都係抄ikea
我指 間多間房
要出到3d圖
唔搵專家搞搞唔掂
不如你收人19萬交呢種貨 起碼賺十萬
好過返工
快D裝番個sweethome 3d啦, 我咁屎都得呀!
設計都係錢

不過多數人覺得設計唔值錢

但又肯高溢價買手機
間屋你住既,你話ok就ok啦!
(馬主席教我架)
唔使嬲既……
我唔係做設計師,但我知任何一個設計師都賺辛苦錢。
因為自己裝修果陣都有一部分設計,設計師幫你唔到要自己做,都做到我hihi,搵食就更加唔使講。
補多句:
我都係用sweethome3d畫圖,同師傅以及設計師溝通架!
想問咩係英馬?
網站黎?
想買電制果d

邊間package?
我幫你睇下....
不過小心德馬好多因為畀香港代理投訴而唔肯送, 分分鐘要集運.
https://www.bathkitchen.hk/GROHE?utm_source=google&utm_medium=paidkeywords&utm_term=grohe&utm_content=grohe&utm_campaign=grohe&gclid=CjwKCAjwp_zkBRBBEiwAndwD9crKIKpoJgZpUAdxBf1QCwoJaelOwjWvfcp70prp48WpTMO5eNIiOxoCTogQAvD_BwE

係咪呢間?
如果係可以放心買.
呢間野其實係聯興行既網上店, 不過老闆分開左兩間店註冊.
取貨地點實為聯興行office.
你可以去聯興行睇下真貨先去訂.
因為果度班sales都話呢間野係聯興行黎.

我上次去買高儀, 差少少幫襯左佢. 不過後來因為師傅改左model, 而果個model德馬比佢再便宜, 最後幫襯左德馬咋.

呢個價應該係大陸做
幾個月前係聯興行買grohe, 佢話2k左右係大陸做, 5k set就德國做
最後買左德國做, 始終d水係淋落個身度, 唔慳果幾k
其實高儀都有分唔同產地, 不過無論大陸定德國, 聯興行同佢個網購應該都唔會畀假貨你既.
其實呢啲真係睇款多 價錢唔差得太遠
想問咩係英馬?
網站黎?
想買電制果d

邊間package?
我幫你睇下....
不過小心德馬好多因為畀香港代理投訴而唔肯送, 分分鐘要集運.
https://www.bathkitchen.hk/GROHE?utm_source=google&utm_medium=paidkeywords&utm_term=grohe&utm_content=grohe&utm_campaign=grohe&gclid=CjwKCAjwp_zkBRBBEiwAndwD9crKIKpoJgZpUAdxBf1QCwoJaelOwjWvfcp70prp48WpTMO5eNIiOxoCTogQAvD_BwE

係咪呢間?
如果係可以放心買.

我上次去買高儀, 差少少幫襯左佢. 不過後來因為師傅改左model, 而果個model德馬比佢再便宜, 最後幫襯左德馬咋.

呢個價應該係大陸做
幾個月前係聯興行買grohe, 佢話2k左右係大陸做, 5k set就德國做
其實高儀都有分唔同產地, 不過無論大陸定德國, 聯興行同佢個網購應該都唔會畀假貨你既.

想問咩係英馬?
網站黎?
想買電制果d

邊間package?
我幫你睇下....

係咪呢間?
如果係可以放心買.

呢個價應該係大陸做

最近裝修完
主要係淘寶買咗LED燈同窗簾
全部都好滿意,香港買應該貴好多
一大推裝修師傅設計施上來話上邊d傢具有蚤,易爛兩年貨
根本自已都係上去搵人做櫃做床,香港撚有廠咩?

Ok你話香港師傅係一個所謂ge監工角色,
E個角色職能收多你每件傢具100% ge價錢

講到大陸人買傢俬無蚤一定唔買咁款,佢地d廠基本QC點都有啦?,唔驚無生意咩,有冇滅蚤e d 基本野都擔心。
死裝修佬/設計師你死屎啦

利申之前裝修搵過所謂ge室內設計師做野
上過去行轉後發覺
樣樣大型傢具都比佢mark up 約一倍
led吸頂燈?定買燈泡?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞