新手置業-返大陸買料裝修綜合討論

1001 回覆
22 Like 165 Dislike
我呢排搵到個師兄介紹咗個師傅 依家幫緊佢屋企裝修 有冇興趣?前幾日輕輕傾過下 好似都唔錯噉 我遲下都諗住搵佢傾傾詳情
你有興趣嘅可以留tg
有地磚果啲買下 平返一萬幾千就ok
你話廚櫃果啲真係搵返師傅買同裝
個師傅話有問題裝唔到 你就仆直
所以訂做一定要一條龍
去A到訂完搵B裝 一出事就冇仇報
係呀,應該唔會訂一個,裝就另一個, 要就一條龍
師兄 有性趣 點聯絡你呀 i cannot pm u ge
你留tg畀我
我妹同條仔 拎到新公屋

係 筍崗 搵間公司整,用衣櫃同電視櫃間房,房就整埋油壓床加地櫃。
廳整埋鞋櫃連埋儲物櫃。

人工連料運費 兩萬三左右。

裝完我睇過都唔差,比相象中都好
原諒我冇相睇,廢事比佢相認
香港d野太貴,我呢排都煩裝修...
巴打唔影相唔緊要,有冇大陸果間野地址? 我想上去睇下
金屬廚房唔好咩....
巴打有咩好推介廚房?
唔好收收埋埋, 拎出黎分享
返大陸訂做家私唔係唔得
不過真係要小心同埋睇下佢用咩板做
木蝨嗰啲都應該冇咩
係驚貨不對版同埋同設計圖有大出入
btw巴打可唔可以留個tg 想問你啲嘢
諗住有咩計劃
全部嘢畀晒公司搞 定自己有份involve
接受唔到係屋企都要講普通話,如果廣東話都得就可以諗諗
我冇用tg

又懶等dl

你大概想問咩?
你係講得英交, 我買左個MINI黎用, 好用
因為見你話你呀妹返大陸搵公司訂做櫃都好似效果幾好噉
所以想私下問你會唔會有圖
同埋順便拎間公司資料都好
返大陸都咪撚貪平
我有個客 係深圳買左批地磚
返到黎 有部分磚既四隻角翹起左少少,真係少少

其次大陸訂傢私老馮第一錯size,第二會寄漏啲件
要跟貼啲同預左執手尾,不過質素唔會話太差
始終香港裝修,十居其九都係上面做
'要跟貼啲同預左執手尾'
呢樣真
https://www.youtube.com/watch?v=gPNhnFX3rBY
大家對客廳地台點睇???
岩岩新居屋裝修完兩個月,有d位留意下:
厨房地面個櫃要整高d, 最好放得落而傢大部分洗衣機,千其唔好比師傅整到矮一矮然後用飛頂洗衣機

厨房頂櫃要做底d, 個師傅幫我地做到好高擺野好唔方便

門口如果擺鞋櫃記得整返高個燈制

洗衣機記得整隔氣喉
多謝重點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞