[開心速遞] 熊若水龔燁 供水線集中區 (27)

1001 回覆
59 Like 5 Dislike
大家覺得仲需唔需要整合個list?
定係就如太空巴所言放個大idea上嚟就算?

咁我認同嘅,太過詳細,有機會對編劇方面溝成壓力
早晨啊各位島民
倒數十二個鐘喇
早晨呀!一早就見到新Post,入黎LM先。今晚一定係屋企睇live。
係我之前個post 呀
其實咁多大橋我最期待係潮偉工業王國
希望今年內真係會睇到啦
同樣最期待係三女婿
上次潮偉搭龔燁啲眼神

一定笑到痴線
其實我覺得咁多個idea
巴絲們推得最勁就非呢個同龔欲善其事莫屬
尤其後者
我係post 1見過
如現家27都仲講緊
由早期希望善姐助龔,到就快得米都仲推緊。我覺呢兩樣喺龔水一齊之後總有機會,除非佐治唔係三女婿
幫工業集氣
唔好再自殺喇唔該
早晨各位,無心扮工揮手區
阿滕好似仲請假中?我都好想睇龔vs大家姐

仲有
我想大家都係咪post個list上大post住
正如上述所言,驚會嚇襯編劇,有壓力比到佢地

Post住係度,睇下點執先
我唔得
仲要有機會ot
有份去長隆,應該係呢個星期開?
唔需要list,就咁拋磚引玉,會有人回覆再expand,咁樣先容易brainstorm

許願一齊之後可以睇到
龔欲善其事
龔燁教訓偏心廢老
高戀愛值若水 vs 低戀愛值龔燁
潮偉工業王國(大女婿測試二女婿測試三女婿/三位女婿 vs 根叔)
Hi
呢堆其實都係main idea啦
我就係擔心我地呢度推post推好快,編劇會否睇唔到?
開新post時,同名曲list一齊放post頭?
呢堆idea都重覆過好多次,唔會睇唔到
驚睇唔到嘅直接喺編審ig留言好過喺連登
Agger 呀
我覺得潮偉工業王國唔會淨係測試同vs根叔only
之前都有巴絲FF過,話可以三位女婿互呻熊家女兒好難搞
或者大女婿過橋俾二三女婿,跟著結果大不同

我鍾意呢條橋,係因為個組合有好多嘢可以expand 出嚟
所以唔駛太specific 反而仲多想像空間
咁又係
由其龔欲善其事
Post 1講到現家
編劇有心收料應睇到吧
睇晒預告後諗有沒機會係
水水頭皮>曲奇NO1回憶>演唱會>依度期間可能自殺王賤精先生做左咩衰野>公園拒絕不歡而散(?)>阿爸助仔垃圾桶既曲奇比到水水睇水水心軟>完場等下集水水追返工業+表白?
之前好似有講過話互追?
而且曲奇唔一定係得一次出場機會
如果今日晏少少有下星期嘅文字預告就好嘞,或者有可能有未來啟示

再睇多次預告之後,更加無心工作
我感覺似係演唱會有野撻Q->水發現曲奇->再忍唔住主動搵龔出黎公園講清楚?
感覺互追係佢地隨口up下
同埋正常女仔No. 1 個次hurt 得咁勁 都會等個男有番啲表示 冇理由見到塊曲奇就有意欲去追人 佢應該泵心死賤精敢寫唔敢講就真
加埋佢個句「我唔會中意你呢啲咁嘅賤精先生」, feel到水開頭應該係嬲 睇下死賤精點拆
非常同意你嘅講法呀,就算沉咗船,no.1事件之後,如果阿龔冇明示,水水真係好難見餅後就即刻由被動變主動,唔係話唔接受咁嘅劇情,純粹只因為我係保守嘅普通女觀眾,會期望男主角hurt咗女主角之後,先行出一步

希望好似絲咁講,聽完水水嗰句之後,阿龔會有計拆解啦,即時拆解到當然最好,唔係嘅話,都望下星期有啲過場暗示下拆緊啦
上次年初三"互綠"大二女婿say hi笑死我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞