[開心速遞] 熊若水龔燁 供水線集中區 (27)

1001 回覆
59 Like 5 Dislike
差唔多又推爆post 龔水黨嘅威力真係唔可以睇小
今朝掛住loop,搞到返工遲到
估唔到會錫落去, 我諗住都係攬埋去
其實係天台做彩排先咋
開緊工仲係間歇性對住個mon傻笑
明明尋晚訓得好少但個人好精神,好似上左電咁
睇完今日番工心情特別好 守得雲開見月明
會唔會有人down落嚟收藏
阿龔講我願意時, 仲以為佢地咁快去左教堂同神父講
把聲興奮到一個點
為左呢集, 值得
今朝起身我都即刻上嚟追post 反而我琴晚訓得好腍 但宜家個人仲攰過平時 可能琴晚太興奮 chur哂自己啲電 臨訓前都loop左一次534 我都好想發夢見到佢哋兩個 嚟緊放三日假要loop唔停先得
琴晚臨瞓前睇咗3次534
結果發夢見到佢地見翻中環嗰幕
琴晚掛住推post 同狂loop番534 而家好想好想打番篇睇龔水嘅心路歷程 希望大家唔好介意我長氣

初初自己冇乜點睇愛回家 係無意中睇到龔水啲鬥氣冤家情節好有火花 先開始入坑 追睇番舊集數

龔水由10年結怨 老死不相往來 兜兜轉轉10年後再係職場重遇 無庸置疑呢種命中注定避唔過嘅緣份設定的確係最吸引觀眾可能因為係現實生活中 好多時候錯過左就係錯過左 跟本冇咩可能咁好彩 可以好似戲劇咁重遇 再相知 相愛 相守 所以呢pair圓滿左好多觀眾心底入面最深切嘅心願 都係最成功嘅原因之一

記得初頭睇到呀龔玩呀水話公開左蓮夢露段錄音 再係後樓梯安慰佢個段 已經預感呢一對將來一定會勁好睇可惜中段呀龔去左新加坡 佢係的士嗰個無奈要離開心儀對象嘅眼濕濕樣 到而家我都歷歷在目經歷過工業行動 中間劇情又大起大跌 而家終於睇到佢地修成正果 個種興奮難以筆墨形容 相信每一位龔水黨都心知肚明

呢一對亦都有太多浪漫元素電台傳情有彼此嘅專屬稱呼 信物一大堆(最重要當然係雙下巴天使) 仲有超多經典對白 好似食蕉連皮 每次調情必出嘅三個字 我驚你唔敢聽(其實就係呀龔唔敢講) 令到呢條愛情線舗得好靚 比起好多830 930劇集還要細膩動人 呢個就係處境喜劇嘅優勢 觀眾係實時咁跟住主角心境一齊心動 忐忑 不安 好似坐過山車咁經歷高山低谷 可能真係低谷愈低 上番高峰先會咁令人振奮 如果冇463咁虐咁絕嘅唔會將你放係第一位 都唔會造就到534嘅呀水比人放無限次飛機之後仲主動幫佢解開心結呢個催淚位 雙下巴天使真係絕世好女人

龔水呢pair 仲令我心血來潮 開始為佢地寫左另一個故仔 諗番自己當初嘅一時衝動 唔經唔覺寫左兩個幾月 真係有莫大嘅滿足感再次衷心多謝龔水 多謝劇組 帶比我 2018 2019年都係滿滿嘅幸福感祝開心速遞長做長有 收視集集過30點 年尾台慶掃哂啲獎 證明處境喜劇都可以好出色
咁都比你計到
再睇多次, 華仔演唱會播嗰首歌係胡源鈞首命運意外 如果無聽錯
大小姐知道會唔會又搞鳩龔燁調走哂啲女,
比andy同肥仔佢
龔水黨盡得龔水“好吹得”呢項真傳

今朝個腦成朝loop緊waiting
完全做唔到嘢
照課咗支持先
到時就真係可以係曹總面前一嘴以謝天下
死啦,喺公司開住個靜音版534 loop,齋睇無聲中環個幕都已經不停甜笑,真係好sweet呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞