[開心速遞] 熊若水龔燁 供水線集中區 (27)

1001 回覆
59 Like 5 Dislike
大個仔唔好成日咁小學雞啦可以間中小學雞
534睇完...

兩個字... 我好感動呀!!!!
之前東張未睇清楚,原來係中褸咁就好好睇
嚟緊仲有新西裝好期待
睇嚟大家都瞓唔著

睇返樓上嘅recap ,都想補充下今晚演員們的語調語氣都運用得好好

~阿龔第一次約阿水睇華仔,兩個講bye-bye講得好甜

~kiss Cam 剛開始個陣,阿龔嚇窒地講“乜搞d咁嘅野”

~阿龔再約水水,阿水答應後阿龔講“今晚見&byebye "把聲沉得好sexy

~龔友句“係阿燁整架”同“佢真係好鍾意你架”d尾音好正

~中環表白,阿水問阿龔“點解你寫埋哂d咁嘅野啊”,好似哄細路咁

~kiss 完的對話句句甜入心,特別係“我願意”,水水撒嬌駁嘴等等

~阿水句甜絲絲的“食蕉連皮”

呢集做左幾多功課,幾句對白都講到咁多變化,甜死人了

頭先上YouTube 睇返龔水mv,睇到眼濕濕,一年真係經歷太多了
訓唔著
一齊之後水水講野語氣真係好甜啊
同一樣食蕉連皮,甜到我想錄超做鈴聲
其實由聖誕節個食蕉連皮已經好sweet
Post咗 多謝絲打
其實最想真係比蟹淳兩個同劇組知道佢地認真做 我地就認真睇 真係好欣賞佢地嘅努力
好鐘意阿龔第一次約阿水睇華仔時講嗰兩句⋯
- 我依家咪就係嚟搵你睇囉,你明唔明我做緊咩㗎
- 嗱聽晚係㗎啦吓,得閒㗎嘛?得閒嘅

啲表情語氣好正
我仲未追晒PO
不過我好鐘意阿龔講媽呢媽呢空嗰下好cute
Sorly 我改左先

意想不到的精彩故事 即係未來有好多cls情侶日常睇?
希望龔水一齊之後我個ID有重出江湖嘅機會❤️
跟完live到依家loop咗成10次表白嗰段但次次睇都眼濕濕

5. 「你做咩咁燥架呢下」好溫柔
6. 成萬蚊公事包都肯送仲話係普通同事
7. 「咁我聽晚收工嚟尋寶圖接你?」日常甜!
11. 痴線唔係有嘢點會連續兩晚約人/應約去睇同一個演唱會

第五點完全係男朋友問個女朋友嘅語氣!!
佢兩個一向有一套屬於自己對“普通同事”嘅定義

8. Kiss cam兩個戰戰兢兢你眼望我眼好小學雞,好可愛
9. 阿工第一時間已經諗:「如果我而家咀落去,佢會有咩反應呢」證明佢已經諗住要咀

第一次阿水好似有小小抗拒
但第二晚已經有期待仲浪哂口 雖然最後被飛機

14. 胳肋底液

其實我開頭以為阿水講睫毛液

13. 見到阿水咁隆重其事,我又諗起No.1個集,好彩今次終於開花結果
15. 飛機王龔燁再度甩底,水水呢個失望得嚟又帶點體諒嘅語氣同表情做得好好一再證明佢哋感情同默契已經昇華咗,好多嘢都明白對方,最緊要都係要溝通呀!

今次為工事甩底但有解釋返,阿水會明嘅
同時都好似回應緊唔可以放阿水係no.1呢點

20. 龔爸神助工「其實佢真係好鍾意你架!」

阿爸講嘅嘢真係好啱

21. 「係想追你又點,唔係想追你又點先」,呢度開始出回憶殺,我開始收唔到聲呢度仲要呼應返之後阿水表白講嘅嘢
22. 阿水係張床度囉囉攣又係好正

最後表白嗰段唔quote了

回憶殺到表白呢段開始我有少少懷疑自己係咪睇緊愛回家
太有日韓偶像劇味道
兩個到表白前都仲戰戰兢兢驚死自己誤會咁
好彩最後兩個坦誠講哂啲嘢出嚟終於開花結果

p.s. 1 我仲記得上次no1 豪仔話俾龔生知佢衰咩佢仲講咗句mary同佢表白佢唔會拒絕
p.s. 2 見到佢地終於守得雲開我心情就係:
聽到曹總話龔水有床照嘅花生三友嘅樣 >
no1龔燁約阿水全家出嚟諗住表白出lift之後開心到跳起嘅阿水 > 見到選戰幫肥婆度橋然後要通頂瞓咗喺飯廳嘅龔水嘅廢老個老懷安慰樣
兩個食蕉連皮都好sweet
唯一唔同嘅就係關係同字幕
好想快啲出過場又好 另一集主線更好

睇到訓唔著又整gif
句“你明唔明我做緊咩”我笑咗
佢兩個真係吓吓都要畫公仔畫出腸先得
睇完個gif心掛掛,星期六/日重溫啲主線先
但天氣開始熱喇喎
有冇考慮轉做啲夏天都啱用嘅嘢
可能阿水遲吓件泳衣都要俾男朋友過咗目先
係喎去長隆哈哈
等手袋嗰集出我應該會考慮轉職
由紅色頸巾變藍色手袋

見到佢地終於一齊真係好感動
希望水水現實世界同戲劇入面一樣開開心心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞