[開心速遞] 熊若水龔燁 供水線集中區 (27)

1001 回覆
59 Like 5 Dislike
終於追完post

今晚本身睇唔到live,好彩我控制自己唔上連登同ig,仲係咁叫屋企人唔好劇透
去到最尾個場我喊咗(記得初雪個集我都有喊到)
再去到kiss個到直頭嗌咗出聲真係完全估唔到少男龔會咁
我都訓唔著
再睇多次段表白,覺得劇組連背景音樂呢個細節位都做得好好
係水水拎餅嗰下播waiting,然後到水水話:咁你唔介意,我咪唔介意囉 就轉咗right for you
好似象徵住水水哩句說話終於突破咗呀龔心防,令佢地(同龔水黨)唔洗再等落去
「You feel right for me, I feel right for you」
然後龔總監就去馬❤️
真係好用心、好高質呀哩集台前幕後都做得好好!!
睇返啲片同追post搞到好眼瞓都唔想瞓呀
平日啲韓劇kiss戲9成9都無kiss後嘅畫面
Kiss到一半就會cut咗轉畫面

但係!係有kiss完嘅後續 一啲都唔老尷 甜到呢真實到呢 我真係停唔到咁狂loop呀

開心速遞真係好寫實同好正呀
我已經忍唔住ff佢地日後啲劇情開心到瞓唔到
全部人變晒心如,因水水唔洗訓
534呢集炸咗好多新人舊人出嚟,某程度上反映咗呢集有犀利
龔水經過一年高低起伏後終於修成正果,我諗只要係追開呢條線嘅人,無論幾時開始追,都會同樣咁感動
佢兩個明明情路上障礙係開心速遞數一數二少,但係都兜兜轉轉搞咗咁耐,由敵人到破冰到離走到朋友身分回水到曖昧到冷戰然後再曖昧到宜家呢刻一刻終於表白一齊
兜到有時會攰,但係一諗起呢集就覺得苦盡甘來嘅呢一切都係值得
我諗呢條線如果唔係咁兜兜轉轉,我都唔會好似宜家咁激動
其實一齊咗之後先係故事嘅真正開始,以後嘅劇情無論或好或壞,我對呢條線嘅熱情無論或高或低,我諗只要翻睇534,今晚嘅心情同對呢條線嘅感情一定會即刻返晒嚟
真係第一次追劇追到咁瘋癲
但係都係值得
多謝開心速遞劇組上下可以寫到拍到演到呢條咁精彩嘅線,令我可以久遺咁認認真真追一套劇追一條線
三點幾我仲睇緊
下集tree gun仲掛住睇考國hehe
龔水兩個一齊咗啦好期待熊家人反應
曹總知道應該都幾傷心
要食幾多碗痛心酸辣粉先可以冷靜到
:死死, 我唔冼散次你油話阿龔蟹你爛盤友都唔蟹真㗎
睇左3次喇
打算瞓,一諗起佢地一齊左又自然笑笑口
一朝早仲回味緊龔水尋晚
決定今晚mytv多幾次爆佢收視率

想編劇寫曹總想約水水出街
水水唔識拒絕 阿龔出黎話佢女朋友唔同其他人去街再睇曹總又想喊又祝福水水演技大爆發
一早訓醒諗起又嘴角上揚今日開工應該都會係咁上下狀態
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞