喺台灣住咗5年 你問我答

849 回覆
67 Like 18 Dislike
派左去HSBC Taipei做左年半,食左3條台妹,真係好easy,但堅MK,全部一分手就要生要死。
台妹真係食過就算,得個殼。

Btw最頂唔順佢地d新聞,無論發生咩事,都係搞到娛樂新聞咁。
台人9成都係知d唔知d就覺得自己識晒,要面。
Search過某d專科 成個Google搵到既都係台灣網 香港無咩討論 香港仲用緊傳統手術 人地台灣已經用緊微創 仲要香港公立醫院醫生睇你一分鐘唔夠就斷症 對香港醫療有d失望 去台灣睇無醫保其實價錢都平過香港私人一大截 有少少心動
講多少少台灣既醫療 係咪起碼有病好快都睇到醫生 例如專科個啲
推介5樣最好食嘅嘢?
仲有行政部門做野慢撚到西咁,d人野又死,講野又唔入正題,我DLLM我一日見10幾個同事得9閒聽你遊花園,我叫佢地我香港人,你地可以講野直接d,我ok的。俾人同HR講我好難相處,話我好冇禮貌
apps
有咩app推介?香港玩定再去見面?定去到先玩?
睇你點定義生活
有錢先有得活
呢個係must
根本台狗同港人文化唔夾
你有冇錢?
年半3條, 有進步空間呀ching
台灣一定有牛肉面吧
讀書做project都難頂 佢地做野根本同大陸國企風格無分別 又要學埋日本啲表面嘢
繁體支同殘體支只係用既文字唔同
好唔好住?屏東幾好住
住台灣酒店問啲staff 拎樣野問東問西
唔想俾又要扮工扮揸正嚟做
bnb啦, 台灣酒店又污糟又貴
收入開支
住宿幾大
方便?
咁我唔係有心既 做野既都要
佢地做野好死,你轉小小,下邊d人已經跟唔到,同覺得好大件事咁
我覺得佢好在可以上網約
香港仲要特登去醫院排一輪等佢寄信
上網揀好時間 醫生
我之前係去台中榮總醫院睇骨科既
就一星期內有得睇
佢地有排number 例如你排比較後就可以手機check佢睇到幾多號 唔洗咁早去
你想做都冇乜台狗用hsbc啦
儲齊d縣都係一個goal
真係醫保破產時唔知仲有咩可以吹奏
我主要跟番d在台港商同美國佬,HSBC台灣唔係target local la
無計 佢咁樣實有一堆人濫用
用得少既人補貼用得多既人
遲早爆煲 有得睇好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞