喺台灣住咗5年 你問我答

849 回覆
67 Like 18 Dislike
台仔打LOL輸左會唔會鳩叫?
信任 交帶 好緊要 唔可以下下check住對方 多啲講電話分享下日常事 同埋台灣同香港咁近 其實都可以成日見到
2. 有批係去澳洲working holiday,做黑工都搵得多過台灣好多,有啲女嘅仲要係做
我覺得係一部分台仔都想食完就算 但都有男仔想認真 一步一步黎
但又未去到淫亂之都既 都係一部分例子
喺香港有1-2年經驗既話 會唔會有牙力爭取高d人工
依家係台南近高雄
我知有好多台灣人會過去澳門做賭場公關,名店sales,空姐(澳門航空、長榮航空等)

以賭場公關為例,啲老細就係貪台妹普通話流利,把聲又嗲,氹得掂大陸客,如果條台妹醒目,計埋啲客俾嘅貼士,月入40k(港幣)無難度,有好多做幾年已夠錢返台灣買田買地做富婆

只係唔明作哋點樣知有呢啲好路數,所以想請教下絲打
唔好諗得台灣生活咁美好 好多時都係美好都只係旅遊節目堆砌出嚟
有朋友屋企人住咗兩個月就想返香港 所有野無香港咁方便 唔識揸車基本上玩完 好多地方都好遠 行都行死
真係好彩呀 比人拉就玩完呀 聽講罰好重
我相信錢係最大既誘因
好幾年前曾經想去台北讀書+做嘢,覺得租平食平(但儲唔到錢),學校收咗我朋友,睇住佢半工讀仲要打幾份工

宜家覺得冇收我,好明智
早兩日考筆試都過唔到啊陰功
文章牛肉湯
段純貞牛肉麵
可以一試先
agger
有經驗就唔同
科技業如果你有經驗就唔會再睇學校
一切能力至上
結左婚台妹都照衝咁正
其實新北桃園樓價=香港 巴打要諗清楚
唔錯 環境大有優勢
你呢句可以apply落外國所有非downtown地方
有個朋友去左台灣讀書 最近打機識左個台仔
但潛意識已經覺得呢個台仔心懷不軌
想食左我朋友隻豬

係台灣讀設計嘅 係個邊搵唔搵食
台南係咪周街牛屎
我都住台北 巴打搞緊咩
缺點我覺得係計劃永遠趕唔上進度 同埋少咗後生喺身邊照顧其實適應能力會低咗
醫療基本上即係健保 住滿半年中間出境唔超過30日就可以有
我好少飲 因為我知係加工野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞