喺台灣住咗5年 你問我答

849 回覆
67 Like 18 Dislike
畢業後點樣先可以留係台灣 拎埋passport?
讀設計 睇Mandy咪知
日日返香港r撈
成大畢業?
台妹正唔正
台中有咩點好行好影
但又無咩人知?
同埋有咩熱點其實已經唔洗再去?
中科院3年經驗
保16意思係年薪保證有16個月
Intern搵唔番 可唔可以重複
差唔多係台灣長住過嘅都講「其實台灣無香港人想像中咁好」
香港人已經唔怕現實既台灣係點,反而怕將來既香港係點
生活容唔容易, 收入儲唔儲到錢
但呢d工係咪多數都冇intern 即使有 係咪都好難做到 因為唔喺台灣讀?
桃園好多東南亞人 仲多過中環啲賓賓 不了
成個台灣係咪都係夜市,食野嗰啲?
有冇啲特色嘅地區去?
淨係去過台中
3月想同男朋友去台灣
有冇推介阿
大撚把港女夠做雞啦 勁多中學已經揾阿叔做sugar daddy
住佐台灣幾年,的確好舒服,不過個節奏係好慢,未必人人接受到,連登對台灣既感覺好多都好表面,讚多2句都比人屌
個邊係搵得少,但基本既衣食住行都可以好平,可以搵好少而過得好滿足,但香港既食住係真係劣得黎又好貴,無知既人邊度都有,香港一樣有人以為屯門今時今日周街都有牛
台灣出名既富商係靠電子業賺大家錢
香港出名既富商係靠地產業賺香港人錢
其實我都鐘意台灣,但人工好似同香港差好遠,好難接受
會唔會為左咁而番香港發展
我男朋友話唔鍾意傾電話,難得傾一次。唔係叫我早啲訓就叫我溫書。
留名
幾歲?如果係退休移民過黎絕對建議
如果後生仔最好唔好黎

利申:住左台灣八年做小生意,老婆台灣人,已準備返香港
有intern 不過係同學校合作
我建議你可以直接去校園徵才博覽會到in
入到機會好大
你有冇同台灣人相處過先台灣人好撚陰濕,好似好nice咁,其實背後成日跣鳩人試過做pj,有條友改曬人地做個幾頁power point,冇通知個果人,到present先知
香港人多數唔撚鍾意你,但都扮fd。至少唔會害到人
仲以為台北先係咁誇 新北桃園都咁癲架?
如果渣住800萬港紙 夠唔夠玩呢..
台妹易唔易食?
係呀 所以我都唔知真係過去可以做咩 你話做生意自己又唔識煮嘢食嗰啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞