喺台灣住咗5年 你問我答

849 回覆
67 Like 18 Dislike
依個完全係我依五年來對台灣人既印象之一
台灣真係好悶 你仲可以住五年
點解我覺得我同你識既台妹係同一個人
主動識下人啦 唔好咁怕醜
預兩日一夜比較好
其實真係一樣米養百樣人 咩人都有 巴打你講得好岩
你係讀邊種設計先
我頭𠴱幾頁有講到
畢業後一年內搵到工 份工既月薪要有平均38000台幣 再住多5年就會有永久居留權
唔係
唔正 台妹=mk妹
你係第一次去定點
依家生活仲算ok 仲可以儲到小小錢 但長遠一定唔得
當然唔係 仲有好多風景 文化景點睇 唔好成日行夜市啦
可以去下台南 宜蘭 青境 花蓮 台東
全部都好值得去
會 因為台灣係岩退休生活 唔岩打拼
係因為有時差關係?
有錢 樣唔差 就食到
小茶館 cafe之類 都唔錯
都係台灣同香港
如果真係要比 台北女仔拜金 台南女仔會純啲但無知
淫女唔只新北市有
依樣我答你唔到 有無試過上人力銀行網睇下
科技業48k其實唔難
我畢業已經55k

不過設計就真係冇可能有呢個價
2015/1 「大巨蛋有沒有不移樹的方案?」柯文哲:一週內決定

2015/4 台大巨蛋案柯文哲:1個月內提結案報告

2016/1 大巨蛋案半個月內找趙藤雄攤牌 柯:公安標準沒得商量

2016/3 大巨蛋如何解決? 柯文哲:最簡單的方式是解約

2016/5 大巨蛋未來柯文哲:523給方向

2016/9 大巨蛋暫不解約 柯文哲:解決問題不是製造問題

2017/11 大巨蛋案柯文哲:終止契約是選項

2017/12 大巨蛋等爛攤子還在柯文哲:問題慢慢可解決

2018/1 原稱要追「五大弊案」 柯文哲改口變「五大案」

2018/8 聊大巨蛋「食不下嚥」 柯P:後悔跟遠雄打口水戰

2018/8 拆不掉又難解約 柯P:大巨蛋案兩周內了結

2018/8 放話「大巨蛋兩週內了結」  柯P改口:是叫遠雄快都審

2018/10 柯文哲:大巨蛋案照程序走就可解決
真係好難搵食 有關電影 藝術都好難有出路 除非你真係做得好出色
香港人直程冇係台灣讀過書係咪一定唔會有人請
想stay台灣長住既諗法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞