[PS4/XBOX] Kingdom Hearts 王國之心 3 討論區 (2)

885 回覆
3 Like 2 Dislike
前面無中文化
都無咩新人會入坑
根本未出3D之前個故事你玩多幾次睇多幾次都明

3D故事亂撚到,好似就係為左KH3入面/續作的人出現順理成章而整出黎

仲要有time travel呢個難以掌控的元素

問你死未(轉自巴哈)
其實kh1同迪士尼世界關連都唔大
話就話搵番riku同米奇,但成個世界咁大
佢地點解識揀個d世界佢搵
同埋幫世界上鎖
咁第一集冇出現個d世界就唔怕比無心者偷左個心?
定還是係kh1淨係得番個d世界未被破壞
鍵が導く心のままに
咁冇去個d世界係咪由佢比無心者食
非常同巴打最後講既野

KH我覺得一直有個弊病係節奏唔好,習慣哂去到後面先一次過推進自家故事野,就算有玩開都要自己補大量背景考察同消化內容
無他既,分太多時間比迪士尼世界但又唔係整得特別有關連,今集已經係同迪士尼人物最有共鳴既一集,其實TOY STORY部分做得幾好,有點到朋友呢個主題

而家我最怕係下下開咁多伏線,個系列最後會比獵人更加係真・有生之年系列
又,真心想問可唔可以換主角...好反感SORA
Keyblade:唔理啦!
寫到sora 成個on9咁
將13個member分散去咁多個disney world真開打咪得,要吹佢實吹到再分3 4 team講故事唔得嘅咩kairi去送頭前至少表現下用處先啦野村食屎大,寫個故事都差過人
13機關今次仲要有部分都係唔駛打就直接放置(雖然係伏筆黎),未開打都少咁半先

故事就唔算寫得差既,覺得係規模太大處理唔黎姐,而家仲要開始拉番古代野黎講
變左主角組要做既野好似好空泛,得閒憂鬱下咁
3仲慘,一個送頭,一個用加強實力為名義環遊世界渣流灘,得RIKU叫做有做野
好同意kh節奏差
咁多集嚟講係kh2叫做比較好 中間有hollow bastion依個高潮位
根本就應該係咁 我真係唔知佢係做唔到,定唔想做
等final mix先做
唔覺得佢個DLC 會郁之前啲野
如果係咁樣 姐係話比你知
係阿 未整曬就出
吹咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞