[PS4/XBOX] Kingdom Hearts 王國之心 3 討論區 (2)

885 回覆
3 Like 2 Dislike

新入坑既可以買
Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX
Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue

時間線如下

簡單黎講姐係
Kingdom Hearts χ
KEYBLADE WAR
Kingdom Hearts Birth by Sleep
Kingdom Hearts 0.2 Birth by Sleep -A Fragmentary Passage- (Birth by Sleep既結尾,亦都係連結到KH3既序幕)
Kingdom Hearts (Birth by Sleep十年後)
Kingdom Hearts 358/2 Days (Days 1-24) 由KH結尾開始
Kingdom Hearts: Chain of Memories
Kingdom Hearts 358/2 Days (Days 25-49) 同Chain of Memories同步
Kingdom Hearts 358/2 Days (Days 50-358)
Kingdom Hearts II
Kingdom Hearts coded (KH2結尾同收場之間發生)
Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance (Birth by Sleep十二年後)
Kingdom Hearts III
Lm
希望中文版出咗多啲人討論
而家得小貓幾隻
LM

小導消息
FINAL FANTASY Record Keeper同Kingdom Hearts做collaboration
但係Kingdom Hearts既Facebook page好多fans不滿
依類game其實英文仲好覺得翻譯會好狗唔搭八
有咩咁不滿
還我ff13 versus

本身今集冇FF既人好多fans已經唔高興,
而家有FF game同KH做Collab,但KH 3就同FF完全冇關
感覺上比SE玩緊
冇辦法啦 香港人而家懶到見英見日就不了不了

我玩開日文版 其實一開都覺得怪,玩玩下冇咩野
今集直頭係

雖然佢冇咩解到之前嘅伏線,但係都幾鍾意佢啲新伏線,每作嘅傳統⋯
還我KH4
新post留名
冇FF其實都冇乜野,重點係劇情鋪排有d求其
今集直頭係

雖然佢冇咩解到之前嘅伏線,但係都幾鍾意佢啲新伏線,每作嘅傳統⋯
冇FF其實都冇乜野,重點係劇情鋪排有d求其
無提過ff wor ching
以前去到每個世界都有目的(主線),d經歷令到主角們有所體會。個人最鐘意BBS,情節驚喜、鋪排連貫。
其實變做nobody個動機係邊
而家講到nobody生存耐左會有感情
會有番個心
但變左nobody又唔係勁d
之後有部分人又話13機關某d人重生左之後
再自隊,變番nobody
今集個難道好似比之前易D 把最終武器OP到

btw好鍾意Larxene
明日香
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞