[PS4/XBOX] Kingdom Hearts 王國之心 3 討論區 (2)

885 回覆
3 Like 2 Dislike
好正又串又靚,明顯S
未玩3,但今集有冇講個box係咩黎
同埋係咪解晒d伏線
本身隻game已經好複雜,而個仲要講光頭佬識玩
Time travel真係亂上加亂
冇,除左MoM之外冇人知
伏線幾乎冇點解釋過,反而加左更多伏線
Nomura條撚樣真係次次都要搞一大堆伏線先安落,
KH真係唔係玩一次就會明我都打算黎緊全部由頭玩多次
其實3d加左time travel我已經覺得好亂
又話咩茶色袍個個係光頭佬既無心者
又話由一開始佢已經計劃好晒,sora係會接受大師既訓練
同埋3d入面,sora最後咪去左不存在世界
有d人又話sora個時係未醒,仲係夢入面
有d又話醒左
3d個故事又係好亂
不存在世界係現實嚟 所以riku先會見到sora 但點解仲keep住夢世界個樣就唔知
最戇鳩係加個交叉落sora件衫到就追蹤到佢 真係好弱智
仲有ansem喺destiny island出現 但yen sid都感應唔到會唔會太廢
但茶袍又係無心者ansem
咁一個世界咪有兩個無心者ansem
唔係啊 茶袍係佢只有個心 但冇肉體 因為佢要time travel
time travel其中一個必要條件係放棄身體
所以茶袍之後要喺kh1搶riku個身體
搶完身體之後就係我哋見嘅ansem

簡單黎講著袍果個Xehanort係一開始Master Xehanort上左Terra身再變成既Heartless黎
Sora一直都係Sleeping Worlds訓緊
但係有段時間咪一個世界有兩個光頭佬
Ansem time travel番去搵年輕既自己
之後年輕既自己time travel去搵容器
未黎黎既ansem就留係命運之島,等3d既sora,再等kh1搶riku身體
咁年輕光頭攪完3d單野會番番屬於自己既時間點
咁姐係有段時間,係有兩個光頭
好撚亂
The World That Never Was係現實,但Riku仲係realm of sleep因為佢本身一直係Sora個夢入面
ansem搵後生光頭嗰陣係有兩個
之後ansem就唔知係留喺島定點 好似冇交代
而後生光頭應該係繼續成長做老光頭
但有一個時間點後生光頭應該係time travel咗去3d時間點
Fuck time travel!!!!
有見過riku講係因為sora先會keep到個樣 但我睇唔明
唔該晒
本身已經亂到痴線
仲要加埋time travel
之後d野解一半唔解一半
其實要合把終極鎖匙
捉多條友,抽佢個黑暗面出黎,黎多次光同暗碰撞咪得
攪咁多做咩
老光頭喺birth by sleep試過喇 炒咗
只係用ventus同vanitas
有冇解釋vanitas個樣點解同sora一樣
因為ventus畀老光頭強行抽咗一半心出嚟之後 ventus被帶到個島到 就同sora產生咗聯繫 所以sora個心會影響到vanitas
(鳩嗡)同埋kh系列我覺得心會影響身體同外貌同性別 例如namine仲有各replica(鳩嗡)
其實呢隻game真係玩到人都癲
同一個名,可以代表幾樣野ansem
Kingdom hearts
之後d角色個樣又成日一樣樣
但又解釋d唔解釋d
到而家仲未睇得出ven同roxas個樣有咩分別
ven係反手渣劍 roxas係二刀流 同埋睇衫囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞