I fell ship with ptbf (2)

575 回覆
223 Like 6 Dislike
I fell ship with ptbf (1) 傳送門:
https://lihkg.com/thread/822920/

喺細路心口趴咗好一陣間,嗰段時間好似好長又好短咁,佢先終於肯放開我。我赤祼住身體起身嗰一下,先覺得終於有一種解脫嘅感覺。雖然覺得有少少散架,但係我急不及待想沖個涼,去除身上面嗰種笠黏黏。

喺我紥起頭髮綁成馬尾、入去廁所沖涼嘅時候,一直躺喺床上面懶洋洋嘅細路終於都挑走條懶筋起嚟,走埋入嚟同我一齊沖。我遲疑咗一下,但又好快冇咗呢種尷尬嘅抗拒。其實而家連最後嗰一步都做咗,仲有啲咩好怕醜呢?

「咁快就入咗嚟嘅。」細路一入嚟就攬住我,我將個花灑射埋佢嗰邊,等佢都淋埋熱水,然後再笑住答佢:「你唔覺得黏笠笠唔舒服咩⋯⋯同埋出面嗰冷氣凍喎。」

「凍咩?我覺得少少啦⋯⋯幫我搽埋番梘啦。」細路見我開始擠啲酒店俾嘅沐浴露嗰啲,又開始犯起懶唔願郁,想我幫佢做埋佢嗰份。我冇好氣咁翻咗個白眼,但係都係照做咗。之前講過,我對細路其實真係算好包容,直至到佢踩到我底線之前,我對佢嘅所有嘢都係抱持住好高嘅容忍度——所以喺呢啲小事上面我通常都冇咩所謂咁照做。

因為已經食飽咗,所以我幫細路搽番梘嗰陣完全係處於一個心無旁騖嘅狀態,嗰心態係真係好似有少少大人幫小朋友嘅沖涼嘅感覺咁。但係細路可能同我有啲唔同,我捽多兩捽嗰陣,佢隻手都開始唔守規矩咁亂摸起嚟:「我都幫你搽啲番梘啦⋯⋯」

「唔使啦,我頭先搽咗沖咗少少⋯唔好摸啦做咩吖⋯⋯」我幫自己搽咗少少沖咗少少先幫細路搽,所以佢呢個藉口嚟得莫名其妙,尤其細路愈嚟愈亂摸,左揑右摸,我都未搞清楚發生咩事嗰陣,細路又錫咗落嚟,然後攬住我跌跌撞撞咁推我出去,將我壓返落床提起我兩隻腳又想插入嚟。

——係呀冇錯,喺咁短時間,細路又有性致起嚟起到機想扑嘢啦。我完全係一臉懵然,喺佢壓上嚟嗰時仲好遲鈍咁諗,吓⋯⋯又搞?

我對男仔嘅慾望並唔係太瞭解。或者係因為細路後生,所以先咁快又有性致?我唔太明,個腦仲係一片混亂。床舖同被都被我哋身上面嘅水滴所整濕,我捉住細路撐喺我身邊嘅手臂,仲居然將側邊張被冚喺細路背上——我諗返起嗰時嘅我都覺得有啲痴痴地線,我係咪痴撚咗線,先會喺被人屌緊嗰陣擔心屌我嗰個人會唔會凍親?

我都真係唔知自己諗咩。

第二個回合我哋冇玩好耐就結束咗,主要係因為可能我冇咩前戲唔太濕所以冇咩癮,然後細路就草草射埋了事,我哋再一次去返沖涼就訓咗喺床上面玩住電話傾吓計咁。兩個人唔知點解有少少老夫老妻嘅感覺,一齊喺度攤抖,㩒住電話有一下冇一下咁講吓啲無聊嘢。

「咩呀,我知你叫陳允行吖嘛。」傾傾吓唔記得點解又講返起名嘅問題,我笑住㩒住電話漫不經心咁應返佢。聽到我講中咗佢嘅中文全名,細路瞪大隻眼望返住我:「吓,點解你知嘅?」

「你嗰一次自己話俾我知㗎,上次你俾我睇嗰份功課有你個名⋯⋯」
又嚟啦。細路成日有時講太多又唔自知,所以我自忖我對細路嘅認識同了解可能比佢想像嘅仲要再多。知道得多啲細路嘅嘢,同時又冇俾佢知太多我自己嘅嘢,對我嚟講唔知點解係有一種優越同自信感⋯⋯其實我諗返,呢種了解嘅唔平等應該算係我自己自我保護嘅一種行為,咁樣俾我有一種錯覺,令我覺得自己喺呢段關係有優勢,似係個主導者咁。呢種心情好微妙,我都無法解釋,明明只係兩個人之間嘅鐘意問題,但我哋好似成日都係要計較吓邊個鐘意得多邊個鐘意得少,硬係要喺入邊計較輸贏咁。

只係今晚嘅我唔想計較咁多。今晚嘅我,都想俾佢贏返次。

「咁你叫咩名?」細路反問返我,而呢一次我冇再好似之前咁迴避問題:「我呀?我個中文名叫⋯⋯王一心吖。」我仲順手喺google到打咗我個名俾埋佢睇:「但係喺google出嚟嘅搜尋結果都冇一個係我囉。」

就係咁樣,喺我地識咗三、四個月之後我哋先真係交換咗自己嘅中文名。唔知喺邊度睇到一句說話,講咩女人俾得你進入佢嘅陰道就等於俾得你進入佢嘅心,雖然呢句話有啲矯情同唔一定啱,但係我諗喺我呢度可能有少少啱,因為我覺得自己好似越嚟越放低曬防備⋯⋯

咁其實係應該都可以啦?因為佢係鐘意我架嘛?我都唔應該成日抱住一個唔敢放感情落去嘅防備,再咁樣推人於千里之外。接受細路嘅過程,可以由增加對彼此嘅認識開始。我對細路其實都應該要有多返啲信心,相信佢唔會傷害我嘅感受係咪?

就係咁樣吹多陣水,凌晨三點幾四點我哋先退房走人,落街仲食咗個麥記醫醫肚先返去。走嗰陣我照樣叫咗架uber搭車走,細路照舊好乖咁送埋我上車先離開,我上車之後冇幾耐就已經收到佢message。

細路:「頭先揸uber嗰個阿叔個樣好猥瑣囉」
我差唔多落車先睇到佢訊息,忍唔住笑咗出嚟。
我:「你咁樣話人勁衰囉⋯⋯我頭先訓著咗🙈」
細路:「你仲訓著咗,因住個怪叔叔溶咗你都未知吖」
我:「唔會囉,又唔係啲咩靚女,你當我憨居居嘅咩」
細路:「你就係憨居囉」

其實我就係好鐘意細路緊張我擔心我呢個樣。人哋話識詐傻扮懵,俾男朋友可以有機會扮英雄嘅女仔先得人鐘意,所以我喺呢到講嘢都耍咗小小心機,氹佢講啲我想聽嘅說話。俾我知道你有幾著緊我,可以嗎?

我有時都想知道,你有幾鐘意我。

再吹多幾句水之後,細路突然問我。
細路:「by the way 下下個星期三你得唔得閒?」

我個心忽然猛烈跳咗幾下。
我㩒開手機嗰月曆,確認返自己有冇數錯。

今日係2月3號⋯⋯
下下個星期三咪就係2月14號囉?
love you 貓貓有新po
新post留名
LM
留名
lm
lm
做唔到第一個留言
仲諗住做兩個POST都係第一個留言
樓主新年快樂
未睇都即刻留名
樓主新年快樂
新post 繼續幫你推
留個名先
lm
lm
新post留名
仲有幾多篇end
New post leave name
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞