I fell ship with ptbf (2)

575 回覆
223 Like 6 Dislike
樓主加油
真係唔怪得 第一步已經係錯 所以真係樓主自己攞嚟 用錢 姉弟~
由一開始追到依家,竟然已經半年
我自己唔係成日睇連登
但係每隔一段時間就特登入黎睇下有無更新
宜家終於完結好唔捨得
希望樓主會遇到一個好好既另一半
一直都有追你呢個故
唔知點解我覺得我同你有d似 哈哈
可能人地做小小野就會無限ff 到最後原來係自己一廂情願
不過識得係深淵行返出黎已經好好 最緊要係自己都成長左
我一直相信所有經歷都會成就一個更好既自己
You will find the one who deserves your love one day
希望你會繼續相信愛情
祝你係將來搵到一個真正愛你既好男仔呀
自以為成熟既人都幾惡頂
咁既結束對你仲好呀樓主
加油 你會搵到岩你的人
每一次戀愛都係一個經驗
每次經驗既累積 每次既痛 都會令人成長
令到下一段感情戀得更好

如果樓主呢個故事唔係第一次拍拖
我相信有好多位置都會變得不一樣
但正正就係樓主第一次面對 當中既十五十六 不安 忐忑
先至令樓主既故事咁好睇 咁吸引人

有D人會係過客 但過客都會帶俾自己一點回憶
回憶 記係心入面就足夠
樓主加油 下段戀得更好
樓主加油丫
要搵過個真正愛妳既人丫
樓主加油 要幸福吖
追左半年咁耐 本身同樓主一樣A0左咁耐有諗過想搵ptbf 結果緣份出現左 期望樓主會遇到真正愛你既人。
加油樓主 希望妳快啲搵到真愛
呢個post見證住我同我嗰細路由一齊到分開
雖然經歷不盡相同,但很多回憶都好有共鳴。

一個18歲o既死靚仔,除非佢係超級毒撚,如不可以對愛情有幾認真?
由其係那些能夠吸引到你呢o的小姐姐o既少男,條件有返咁上下自然唔怕溝唔到女。
我都做過18歲, 就算再情真都排除唔到用碌鳩諗野。由其係成個關係出錯左最重要一環,就係性!! 當一個死靚仔太易得到性,根本唔會有太多空間去思考感情,仲要條女係有經濟能力反包容,更加唔會上心。呢個唔可以話佢錯,只係一個死靚仔就算再成熟都係未介奶,本質仲係停留係有事叫呀媽o既level裡面,而你o既存在模式剛好填充左佢半個呀媽同解決性慾o既方案。你話幼稚又好,自私又好,男仔就係一個咁o既動物,身體本能上已經成熟,但心智同心靈往往比女性遲慢好幾年,而且還要在學的發展更慢。

一個死花靚沒有經歷過付出就得到高層次o既性愛,點可能激發出男人o既責任心?就算佢真係喜歡你,但根本未有咁o既level搞清楚係free sex o既方便還是心靈上的愛。

我很早就已經係一個怪人,基於家庭及一些出身條件影響,很早就對愛情看得很重很認真,但睇返死花靚就係死花靚,點都係自我中心同膚淺幼稚,價值觀薄弱。小孩思想,能佔到便宜,就盡量不想負責任,每當鳩硬,講野邊有諗後果。 溝個同自己同年的女友,還可要做下男人樣,上到個姐姐比佢照顧返轉頭,個腦即時變返未介奶o既幼蟲,由其越近代o既細路越温室,磨都未磨過你想佢有成熟feelback? 真係玩鳩自己only.
終於返嚟睇完
我都經歷過一樣嘢嘅
加油
Sorry 不小心負評左....😭😭😭😭好多謝你寫左呢段經歷出嚟 跟左好耐
每隔一段時間都會返黎睇下呢個 post
估唔到已經完左 有啲唔捨得
但又好慶幸故事已經畫上句號

一段拖泥帶水 模棱兩可既關係令人受盡折磨
明知道係虛無縹緲既夢
但為左對方一個笑容 再苦都願意堅持
豈知道付出再多 原來係對方心目中 自己甚麼都不是

樓主值得一個更好既人
經歷會令自己成長 希望你生活愉快 幸福快樂
放低咗就好
岩岩對呢個故沈船,用兩個鐘睇曬。
樓主輸在凡事對細路太遷就 搞到自己cheap曬
太容易得到同冇挑戰性既野冇人想要
事隔一年半又重睇翻呢個故
希望樓主已得到幸福
以前cd rom冇得cm, 得閒會返嚟回味下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞