有冇做緊酒店嘅巴絲打 (3)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
佢Guest Experience Assistant有分fo同bell, 要問清楚佢比你做邊個位

FO around $18-$19k,因為個個客都要帶房所以tips都ok,但upsell機會相對少

同埋好似樓上所講,長期有MT空降,所以唔易升
好似都有$18-$19k
但好多房,做到仆街
佢有樣嘢好就喺行PH,變相多幾日假
thanks 巴打下星期body check
想問下四季f&b 好唔好做
福利好唔好
大家講下做邊個集團 同埋有無堂training架? 想入行做FO 怕唔識
FO預咗喺on the job一路做一路學,或者briefing時dept trainer講吓,
坐喺度train其實好少,通常都喺到supervisor或者經理位先開始有啲lerdership嘅堂
唔洗怕唔識 比人鬧下就識架喇
想當年我頭4個月日日都俾人鬧
新仔有無得上office上堂? eg迎新? 或者office有人落來教?
帶媽上班
Orientation唔算training啦
Related to FO就真喺邊做邊學多
愈大檔愈比人鬧得甘啊
有無人做intern 拎到return offer ?
宜家year 3 intern 緊 希望畢業後入番同一個brand
但仲要讀多年書先畢業
想問埋通常year 4 幾個月要開始搵工
好迷茫
sales coordinator/Event coordinator
4星或者5星嘅價位係幾多左右
我自己係想要15K or above,會唔會太高?
sales coordinator/Event coordinator
4星或者5星嘅價位係幾多左右
我自己係想要15K or above,會唔會太高?
絲打會開幾多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞