有冇做緊酒店嘅巴絲打 (3)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
ISL > JW Marriott = Conrad = Granf Hyatt > Renaissance > Hotel ICON >>>>> Habour Grand

唔好比Hotel ICON TripAdvisor 個ranking呃咗,花紅多但底薪低,喺大檔嘅世界無人當佢一回事
估唔到RENAISSANCE低過grand hyatt.......
但RENAISSANCE係咪出名爛檔?
爛就大家都一樣
Grand Hyatt個brand靚啲咁
但哩一兩年Renaissance個花紅幾靚仔
好啦, 疊埋心水say yes啦, 準備過萬麗做! 謝ching
人地炒散姐
可以平到幾折?
房價唔平wor
唔係叫你去大檔中嘅大檔,普通大檔人工已經靚仔好多
呢間野 entry level大概比出邊大檔低一至兩成
但係兩百幾房 如果計性價比我諗佢都算高質
Grand Hyatt名係好少少
但佢係酒店業界出晒名數一數二有返工冇收工既檔 就算benefit有得comp12晚房都可能未必有命享
有冇人知道暑假新開嗰間Artus
靠花紅拉返
睇你點睇

主做service apartment
但都有酒店牌,所以都會接long stay客

不過始終都喺尖沙咀近海港城
講到幾理想,但最終接咩客大家心中有數
其實咪又係新世界,一間細妹、一間阿哥,一間左、一間右,rw做普通客、artus做長住客

不過做就梗係做rosewood,始終係世界上都叫top brand,k11又唔係專做酒店
留個名先
呢間我睇外表都唔敢入
不經不覺走左成個月
留個名先
呢間我睇外表都唔敢入

見工係咪要著到好四正先請
見佢係今個月出咗兩次post請人,係咪好惡做
非外國人入RW同做狗冇分別

不過如果捱到佢拎Forbes 5星 TripAdvisor top 10咁張CV就真喺靚嘅
殘到唔敢入
做緊你講既其中一間fo junior 18-19k+Commission+2.5m bonus, 5日工作 表面返9個鐘,但日日ot 個幾兩個鐘....返工chur 大部分時間爆房.. 好辛苦....要有心理準備
我果間employee rate 原價既3折住靚酒店,都係一種留住員工既benefit
Fo嘅話,靚仔靚女一定加好多分
一定要整齊醒目
可能會用d投訴黎試你
好好控制自己表情應該冇咩大問題

祝成功
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞