美劇集中討論區 (26)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
我睇緊peep show 同gilmore girls....
睇下舊劇都OK
新出果D廢事開
睇咗第一集,講奧丁搵班舊神幫手同新神開戰,雖然啲景同佢地個會議拍得ok,幾鍾意旋轉木馬果幕
但完全投入唔到,覺得好悶,明明個故仔ok
原本諗住繼續睇第二季,宜家諗住放棄了
我岩岩join番prime video,用黎睇Fleabag,跟住cut番
有啲意外,今年CW搞咩咁早公佈recancel啲劇,前幾個星期arrow宜家supernatural
通常啲電視台都5月先公佈renew定cancel啲劇

上年睇到啲人話今季supernatural集數少咗,擔心會cut,真係成真了
啱啱開左EP1 套野有啲reboot feel
唔係幾想理偵探果邊淨係想睇返oa條線
btw可能個look問題覺得brit S2靚左好多
本身S1已經算靚但S2感覺上好靚女仙氣
新出果d都係零期待 等口碑再觀望
如果唔係就無視is ok
識貨睇fleabag
雖然冇睇 但估唔到呢套都竟然會完仲以為會好長命由佢拍落去
連睇左頭兩集the act
痴撚線情節個女慘撚到
睇到個人都灰埋 睇sharp objects都唔覺得有咁癲
呢套係咪一次出哂架
係就一次過睇了
睇trailer都覺嗰老母好痴線
我都係麻麻地果邊但諗住後面應該會Link到
同埋新1季有新發展都正常,所以無judge呢個位
應該好有作用...希望...
同埋有1樣野

繼續睇下點先,半季都未ko好難評論
you're the worst s5e12
strike back s7e10
doom patrol s1e6
fleabag s2e4
derry girls s2e4
flack s1e5
追緊
你睇緊咩?
都好既想睇dean拍下其他野
一開始連播兩集
下個禮拜開始一星期一集
睇完覺得呢個老母仲仆街過sharp objects mama
睇左未有冇感想
E3暫時OK,方向有D唔同
無S1種新鮮感
啱啱開左EP1 套野有啲reboot feel
唔係幾想理偵探果邊淨係想睇返oa條線
btw可能個look問題覺得brit S2靚左好多
本身S1已經算靚但S2感覺上好靚女仙氣
我都係麻麻地果邊但諗住後面應該會Link到
同埋新1季有新發展都正常,所以無judge呢個位
應該好有作用...希望...
同埋有1樣野

繼續睇下點先,半季都未ko好難評論

一定會connect埋一齊啦 但一影偵探條線會覺得搞到套野平凡左
之過望過下d review見佢地話subplot麻麻地 但好似S1班人出返黎就會好睇返
其實睇完S1都唔會覺得佢吹水啦FBI擺明嫁禍佢
我OK呀leftovers 2%世界,雖然我覺得nora係講大話等自己let go
Fleabag s2
Oa s2
The act
冇喇
其實拍呢套野係咪好困身
成日見啲人好多project但又拍得掂
好似elisabeth moss呢啲明明趕住拍handmaid但途中又可以拍好多其他野
終於有人整gif版

我唔ok....呢套劇好重宗教味
你覺得佢講大話,我覺得佢真係去左
有人信有人唔信,信仰既問題
又唔係警察查案一定要搵真相
唔需要特登拍多季夾硬比解釋
------------------------------------------
the OA 係一樣,都係信定唔信
都好多人屌呢套野,話伏
我理得佢真唔真,咪當聽下故仔囉
成個S1最正就係睇佢地係間爛屋到聽故
右邊係邊套
睇完OA S2
我=
感覺S3會平常D
the gifted
person of interest
都估到會有呢一日
又想開返有root d集數睇下, 等4月
咁快手
睇緊E5
咁呢個都同意
但因為死忠角度黎講如果佢地覺得有需要拍多一季, 又一樣拍得咁好既話
我絕對歡迎同會睇咁解

覺得多數屌呢套既人都係接受唔到最尾果集only
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞