美劇集中討論區 (26)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
又女權LGBTQ 好攰
我寧願睇女權都唔想睇LGBT
等review先決定追唔追
HBO黎緊除左禮拜日有劇之外星期一都開始有劇

Gentleman Jack (2019) | Official Trailer | HBO
premieres April 22
https://www.youtube.com/watch?v=Gce44fIgV3g

happy valley班底 doctor foster女主
古裝女權sheshe劇
等緊chernobyl
又女權LGBTQ 好攰
我寧願睇女權都唔想睇LGBT

女權得太hard sell就麻麻地
LGBT/女權得黎如果拍得高質就都歡迎
加埋最近好似hit返sheshe野
same
第一, 二集會睇先, 之後先一口氣等出晒先追, Diane真係好好j
ke算唔算sheshe
我諗算算地應該不過又唔係傳統sheshe咁簡單
類似女版hannibal但有搞笑元素 間唔中有啲romcom feel
第三集開頭係幾好笑
再加左少少sheshe劇情 仲唔係想拍ke
由開場開始笑到中段問人拎返個獎果度中哂笑點
成個上半場啲對話冇諗過個雕像咁樣出現返
跑落街完全估唔到佢去邊一打開見到個像笑撚到傻家姐個反應

同埋呢度做口形話she's there......
家姐一開始好似以為she's dead笑到我

爭啲入左sheshe線痴線
不過佢兩個果場對話好正女人心聲
仲有每次覺得家姐同佢幾窩心 屌最尾家姐實係會變返西女人
同埋最尾神父知fleabag break 4th wall又係好正
fleabag真係好慘 希望佢會幸福冇得扑野唔緊要 起碼有個知已
分唔到S2E1定S2E3好睇啲兩集都咁神
呢套野集集都超越自己分分鐘贏埋S1
屌打哂其他劇暫時上半年黎講
本身見佢跑,以為佢著草
又唔撚係喎,一路係到諗家姐打開個盒點算
竟然係果舊野...
仲要問人拎返,我真係問唔出口
本身見佢跑,以為佢著草
又唔撚係喎,一路係到諗家姐打開個盒點算
竟然係果舊野...
仲要問人拎返,我真係問唔出口

我以為佢接受唔到 要跑落街冷靜下冷靜完就返黎
但根本唔知佢會點補鑊一打開真係笑到仆街
追出去吊住人地尾又係笑撚死

I'm trained in martial arts, it's just the basics, but it is enough
I work at Harbots
Hurbots

《輕鬆小熊與小薰》於 2019 年 4 月 19 日起全球上線,Netflix 獨家
https://www.youtube.com/watch?v=_9x4EExGrQg

Millie Bobby Brown and Romeo Beckham are in the 'early stages of dating' according to sources

Netflix預訂有限影集《The Queen’s Gambit》!Anya Taylor-Joy演繹西洋棋高手
https://www.dramaqueen.com.tw/news/20190320/003.html

Netflix 預訂全新有限影集《The Queen’s Gambit》,由《分裂》、《異裂》女星安雅泰勒喬伊(Anya Taylor-Joy)主演。

《The Queen’s Gambit》改編自美國作家華特戴維斯(Walter Tevis)於 1983 年出版的同名小說,背景設定於冷戰時期,聚焦西洋棋孤兒神童貝絲哈蒙(Beth Harmon,安雅泰勒喬伊 飾),描繪她自 8 歲到 22 歲間,因一心想成為世上最偉大的西洋棋選手,而陷入對達成目標所上癮的掙扎。

兩屆奧斯卡提名者史考特法蘭克(Scott Frank)將為全劇擔任編劇、導演以及執行製作。這是他繼有限影集《無神之境》(Godless)後,再次與 Netflix 合作的項目。

《天才雷普利》製作人威廉哈柏格(William Horberg)將擔任監製,而《威尼斯癡魂》編劇艾倫史考特(Allan Scott)則加入共同執筆劇本。

《The Queen’s Gambit》曾在 2007 年時開發為電影,原要由《全面啟動》艾倫佩姬(Ellen Page)擔任主演,並為《黑暗騎士》男星希斯萊傑(Heath Ledger)的首部執導作品。但隨著希斯萊傑在 2008 年去世後,此項目便中止開發。

《The Queen’s Gambit》有限影集全六集尚未公布上線日期。

點都好過件 jacob sartorius
成個小學生咁
Early stage of dating都up得出
果條友好肉酸下佢揀件咁既野自己都即刻cheap咗幾個level
是咪即係曖昧
今日有the act睇hulu
之後仲要fd過夾band
btw TD S3 開頭個格局好似 s1
S2 雖然有Rachel McAdams , 但個writer 我覺得麻麻。 結局睇到我
Belinda份人仲要咁nice
開頭係好睇架
但後尾有心理準備睇到屌一聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞