(重開)(保鏢)(殺手)《保護者》

376 回覆
16 Like 3 Dislike
快啲打交
就到就到
「喂,我.....呢....到.....有....槍....戰....呀…快...啲過嚟....」克爾虛弱地說着。

「快...啲...去捉人....」說完這句之後,克爾就昏死了過去。

(大廈,二十樓)

「唔可以...再向...上行啦....再上就...係天台...呼.....呼....呼」其中一個保鏢喘着氣地說。

「啱,我地係上面會好危險...敵人有可能會部署狙擊手」丘利一邊看著樓梯一邊說。

但是沒有人回應丘利,這時的丘利才轉頭望向他們。看著他們五人汗流浹背,躺在地上休息,丘利不禁笑了出來。

「你......痴線架?我地冇....停過跑....足二十層,你連....氣都冇...喘過...」其中一個體力較好的保鏢說。

「嘿....嘿...呢啲基本嘢嚟」丘利苦笑着說。

「唔...唔....唔...我....你」譚生累到只能發出這些聲音。

「吓,你講咩呀?」丘利疑惑地問。

「我相信佢係問你敵人會唔會咁快揾到上嚟?」保鏢解讀了譚生的「暗號」。

譚生舉起了自己的拇指以表示他是正確的。

「咁勁...咁都聽得明」丘利心想。

「我諗應該唔會咁快上到嚟....」丘利向譚生說。

此時,丘利背上的步槍有一盞紅燈亮了。

(地下)

「sir,我地啱啱已經連上咗頭先先峰部隊既步槍既位置,目標既位置係....20樓」其中一個黑衣人向藍衣人匯報。

「好!咁第一團全體準備出發!!!!!!」其中一個藍衣人說。
咁高科技㗎咩
都係架
而家開波
「好,咁第一團整團準備出發!!!!」其中一個藍衣人說。

「遵命!!!!」其餘的人都回應,然後便浩浩蕩蕩地出發了。

等待著丘利一行人的,將會是一場前所未有的惡戰。

(大廈,二十樓)

丘利拿下了在背上剛剛由黑衣人身上拿來的槍,他正在檢查着槍支。

終於,他望到了,一個沒有著的小燈。

「咩嚟架?」坐在丘利旁邊的保鏢說。

「唔知呀...」丘利隨便敷衍地說。

因為他滿腦子都在想着如何才可以脫離險境。

「喂....其實我地唔洗咁緊張啦....」其中一個保鏢說,他剛剛站完崗回來。

此時的譚生早已在一旁睡着了。「有啲危機意識好.....」丘利說着。

突然「砰」的一聲防火門被炸開了。丘利一行人因為氣流所以倒在地上離門最遠,因此他很快便可站起來拿起自己步槍向著門口一陣掃射,以阻止黑衣人湧進來。

「噠..噠..噠....噠....噠....噠....噠....噠....噠.....噠」門口的黑衣人立即躲起來。

「呀….... 隻耳仔好痛呀!!!!」在一旁的譚生在大叫着並在地上打滾。

「你地快啲扶佢走...」丘利邊說邊開槍,有一個保鏢跑了過去扶起了譚生。

「你地都走...」丘利對著另外兩個保鏢說。他利落地換了彈匣。
三個打成個軍團
佢地今次好大鑊
大力一推
其實咁大堆人打交唔會驚動警方?
跟住會交代
「喂…你地帶佢出去天台,我盡力拖住佢地...」丘利為他們分配了工作。

後面的兩個保鏢互相看了一眼後,其中一人行了上前用衝鋒槍加入丘利的行列。

「噠噠噠噠噠噠噠噠噠噠噠噠噠噠噠噠噠噠噠噠噠噠」敵人也不時回擊他們,他們的槍聲併奏出一首高昂的進行曲。

突然,有一隻手由後捉住了丘利。將他扯走。

「喂…...」正當丘利打算反擊的時候。

「如果你死咗...我地都未必走到..但係如果你係到就一定可以諗到辨法...」原來是另一個保鏢說。

丘利沒有再反抗,因為他知道這正正代表他們對自己的信任。而且這也是目前情況下最好的做法。

譚生他們早已出了天台,丘利被人拖到了天台的門口。

「有邊個會估到,打isis我地冇死,反而返到嚟香港先至戰死....哈哈。我地兩兄弟都有今日啦....」呀宗跟丘利說。

然後他拿出兩個狗牌。

「記住話畀我地啲屋企人聽...老豆老母真係好對唔住....」呀宗說,丘利接下兩個狗牌。

「呀宗, 呀傑..原來你地係兩兄弟...」丘利有點兒慚愧地說。但是呀宗已經提起了槍和呀傑一起並肩作戰。

望著眼前的兩個英勇的士兵將要犧牲。丘利強忍心中的悲痛,向他們大叫「放心,譚生一定唔會死.....」

然後便推開門走出天台。
兩兄弟一齊做殺手咪好似冚家
冚家??
好易冚家產
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞