(重開)(保鏢)(殺手)《保護者》

376 回覆
16 Like 3 Dislike
可以

雖然文筆仲有得改善下
「喂…你係邊呀~」志峰說,他一直掃視著四周。

女人躲在一個綠色大型垃圾桶揮動著左手,沒有事了。她想,除了瘀傷外沒有嚴重傷到骨頭
,她爬出垃圾桶,換好子彈。

「肥,你係邊呀?」她大叫,她加快腳步回到剛才的後巷。不對,她察覺到不對勁。

「吼!!!!」旁邊一堆垃圾中衝了一個人出來,志峰一手從後勒住她的頸,然後捉住他其中一隻手。

「唔....」她不斷發出聲音。由於她的左手被捉住,所以她唯有用右手的手踭一下打中志峰的腹部,但是並沒有任何效果。

既然如此,她唯有向後打了一拳, 趁著志峰避開的一瞬間,兩隻腳踏著牆壁,打算將整個人打橫,利用整個人的力量去掙脫志峰。可惜,志峰發現了她的意圖,他抱著她整個人向前撞。但是志峰低估了她,她一早已經算好,她用右手一拳打在志峰的鼻樑。

「唔...」今次到志峰發出這些聲音,攻擊非常有效,志峰放開了她,把她掉在地上,他向後退了幾步。

「好痛呀!!個鼻....」志峰摸著自己的鼻子說。

「 抵.....死...」女人說,她慢慢地爬了起來,此時她的耳機傳來一些聲音,女人聽完後便對著耳機說「出嚟!!」

志峰慢慢恢復過來,出嚟??邊個出嚟?

「呀」後方有一道門被開了,有一個人走了出來。

「點呀?呀欣,洗唔洗我幫手呀?」男人說

「好呀,佢今次死緊」呀欣再次拔出自己的軍刀說
仲要嚟多個
「不過你個狙擊手都幾勁,咁遠都可以射中我把槍,如果唔係我有人幫手,我應該已經死咗..」呀威說。他一邊玩弄着自己的左輪手槍。

有人幫手?志峰擔心起來,但又無法聯絡他們。而且他意識到自己這裏才是最為嚴峻,經過剛才的對招,志峰已經可以肯定呀欣曾經從軍,剛來的那個人實力雖然沒有呀欣如此利害,但也相差無幾,他要一個人對付兩個曾經參軍,而且還在如此狹窄的後巷,他被包圍了。

「嘿...」志峰笑了出來。他自己知道只要有一個失誤,他們就可以送自己去另一個世界。最少都要殺一個,志峰暗自發誓,他由腰間拿出兩把軍刀,一把指向呀欣,另一把指向呀威。

「有咩好笑??」呀威疑惑地問。

「冇,一諗起要殺哂你地兩個就興奮,呀...」志峰停了因為他不知道眼前這個男人的名字「威」呀威自我介紹。

「喂…你地係到做咩?」有兩個身著藍色制服的警察在呀欣的身後問。

「冇呀,拍緊戲。」志峰亂編了一個藉口。

「拍戲?你地咩都冇拍咩?」其中一個警察問。

「ar....唔係呀,有呀係啲你睇唔到既位置呀....」志峰說,他看見呀欣已經拿了自己的刀出來。

「屌,你理得我,你地快啲走啦...」志峰說。

走啦,志峰心想。

「你咩態度呀!!!!呀sir 做嘢唔洗你教,喂,後面嗰個身份證。」警察提高了自己的聲線說。
想放你一條生路都唔得
真係唔好意思,咁多日都出得咁少,我聽日會 追番啲進度
「你地全部拎身份證出嚟,仲有呀,嗰個肥仔你好撚型呀?拎住把刀,吓!!」後面那個警察也加一把。

「你地男左女右......」前面那個警察突然停了說話,不過他想發出聲音也做不到,一個人,喉嚨穿了一個洞又如何可以發出聲音?

「你做咩呀老王.....」另一個警察想走到前方,但走到一半就停了,因為他看見了老王面前有一個女人拿着一把沾滿鮮血的軍刀。

「你...想...點....呀,我係...香...港...警察呀」他驚慌地說一邊打算拔出手槍,人呢?他的眼睛四周遊走只為了找出她。

「呀!!!!」他的佩槍伴隨著三隻手指應聲落地,他整個人坐在地上按著自己那隻已經斷三隻手指的手。

「我求下....你唔好過嚟....我走...我咩都見唔到...」他對著眼前這個女人說。

「我嗰陣時都係咁同我老豆講...佢都冇理過我...班警察都唔信我!!!就係因為我老豆都係警察!!!!!!」呀欣愈說愈激動,她一腳踏在他的斷指上。

「唔好踩呀......」他哭着求饒,「我嗰陣時都未入行.....」他虛弱地說。

呀欣沒有理會,「你快啲同總台講話咩事都冇,只係有人係到拍戲」呀欣望一望志峰再說。

他都沒有再想「PC編號5442.....只係拍戲 over」他非常虛弱地說。

「好」呀欣滿意地說,然後將刀放在他的頸旁。

「死前有咩想講?」呀欣冷靜地說。

「吓,唔係放咗我咩....」他激動地說。

「你唔好傻啦...」呀欣有點無奈地說。

「老...婆,仔仔....對唔住啦,爸爸要行先一步....」說完呀欣便一刀了結了他。

「好,我地繼續啦!」呀欣一邊整理自己的頭髮一邊說。
「你地全部拎身份證出嚟,仲有呀,嗰個肥仔你好撚型呀?拎住把刀,吓!!」後面那個警察也加一把

「你地男左女右......」前面那個警察突然停了說話,不過他想發出聲音也做不到,一個人,喉嚨穿了一個洞又如何可以發出聲音?

「你做咩呀老王.....」另一個警察想走到前方,但走到一半就停了,因為他看見了老王面前有一個女人拿着一把沾滿鮮血的軍刀。

「你...想...點....呀,我係...香...港...警察呀」他驚慌地說一邊打算拔出手槍,人呢?他的眼睛四周遊走只為了找出她。

「呀!!!!」他的佩槍伴隨著三隻手指應聲落地,他整個人坐在地上按著自己那隻已經斷三隻手指的手。

「我求下....你唔好過嚟....我走...我咩都見唔到...」他對著眼前這個女人說。

「我嗰陣時都係咁同我老豆講...佢都冇理過我...班警察都唔信我!!!就係因為我老豆都係警察!!!!!!」呀欣愈說愈激動,她一腳踏在他的斷指上。

「唔好踩呀......」他哭着求饒,「我嗰陣時都未入行.....」他虛弱地說。

呀欣沒有理會,「你快啲同總台講話咩事都冇,只係有人係到拍戲」呀欣望一望志峰再說。

他都沒有再想「PC編號5442.....只係拍戲 over」他非常虛弱地說。

「好」呀欣滿意地說,然後將刀放在他的頸旁。

「死前有咩想講?」呀欣冷靜地說。

「吓,唔係放咗我咩....」他激動地說。

「你唔好傻啦...」呀欣有點無奈地說。

「老...婆,仔仔....對唔住啦,爸爸要行先一步....」說完呀欣便一刀了結了他。

「好,我地繼續啦!」呀欣一邊整理自己的頭髮一邊說。
等我又畀大家選擇下先

其實我一早都已經想試下,不過一直都搵唔到個機會,你地想睇邊個先

A.志峰 vs 呀威同呀欣
B.克爾 vs 黑仔

暫時所有投票都會選取第一個人的留言
B啦,睇完志峰我就唔想睇另一隊㗎喇

樓主成日心思思想玩好多嘢咁
志峰嗰邊好睇啲咩

我一有啲悶就想睇下搞下其他野
鍾意志峰個setting多啲,又後生又神秘
「 大家好,我係丘利」丘利說

「大家好,我係靜」靜說

「佢係我既....ar......女...朋....友」丘利的臉漸漸變紅色。

「你唔好咁怕醜啦....哈哈」靜笑著說,這下子丘利的臉更紅。

「我地今日嚟係同大家講聲情人節快樂!!! 祝天下情侶都長長久久,未出pool 既就快啲出pool 」靜見丘利久久不能說話就唯有幫他說。

「係呀...情人...節快...樂...」丘利小聲地說

「走啦…我地係時候去食飯,你唔係book咗餐廳咩?」靜急不及待地拉著丘利走,「ar...咁我走啦!」丘利說完這一句便和靜走了。

我都係出返去聽住《 眼紅日》寫故 by 毒撚作者
「屌。點算好,係喎呀威!!」黑仔徹底慌了,突然他記起自己的隊友。

「有冇人呀?有冇人呀?」黑仔不停重複地問。

「沙....沙.....沙...」這些聲音徹底擊潰了他的希望。

此時的克爾雙眼通紅,他已經發現了黑仔的位置,克爾一下子衝過去單手捉住黑仔的頸,一下把他捉起然後向地下撞下去。

「呀....」黑仔叫了一聲,一口鮮血由他的口中噴出。

「點算好??」黑仔的腦飛快地轉動,隨著被克爾打的次數愈來愈多,黑仔已經心知不妙,一些零碎的回憶已經開始出現。

「砰!!!」克爾將黑仔掉在地上。逃跑,現在黑仔腦中只有這個想法,他靠著自己僅有的求生意志打算爬走。

「你想去邊!!!!」克爾大吼。他行到黑仔身旁將黑仔反轉過來。

「砰」克爾一拳打在黑仔的臉上。黑仔兩隻手四處摸索希望可以拿到一件武器。有了,是他自己的軍刀!!黑仔沒有想直接拿著刀身,一下插進克爾的手臂。「砰.....砰......砰....砰.....砰.....砰.....砰......砰......砰.....砰......砰.....砰砰.....砰」經過這麼多拳的攻擊,黑仔早已面目全非,他的鼻已經凹陷了。

「我唔係廢柴....我唔係廢柴....」克爾一直重複這句話,一邊繼續打黑仔。

「你.....究....竟....係....邊........個」黑仔說完這一句後便斷氣了,但是克爾沒有停止下來,他不停地打這條早已斷了氣的屍體。二十分鐘後,克爾終於停下了,他早已筋疲力盡。他攤在地上,就在早已被打到血肉模糊的屍體旁邊。
點解我覺得同前面唔太連貫咁
唔係呀前面講到話佢地各中咗一刀,之後就暫時分開,不過係我寫得唔好我唔記得話佢地兩個喺度對峙咗一陣
仆街我啱啱睇返先知原來我冇copy,我漏咗差唔多成段
在天台,兩個人都不敢輕舉妄動,克爾兩手拿著武士刀。他滿頭大汗,有點兒虛脫,眼前的影像有點兒模糊,傷口不停在流血。

雖然他已經用頭巾止血,但顯然效果不大。但是他知道此時此刻他的對手黑仔都面對著一樣的情況。

「你嗰人就係咁,就咩都半途而廢,你個廢柴,又唔承繼我啲生意,一日到黑掛住練功夫」克爾的腦內響起一把聲音。

「屌你老母!!!!」克爾大喝一聲,衝向黑仔。

黑仔竟然被克爾的氣勢嚇到,他急忙退後。克爾整個人撞在欄杆上,但他就像沒有知覺般很快便站了起來。

「我唔係廢柴!!!!」克爾吼叫着。

黑仔只能四處逃跑,但是這裏是天台那有什麼地方被給他躲避?

「屌。點算好,係喎呀威!!」黑仔徹底慌了,突然他記起自己的隊友。

「有冇人呀?有冇人呀?」黑仔不停重複地問。

「沙....沙.....沙...」這些聲音徹底擊潰了他的希望。

此時的克爾雙眼通紅,他已經發現了黑仔的位置,克爾一下子衝過去單手捉住黑仔的頸,一下把他捉起然後向地下撞下去。

「呀....」黑仔叫了一聲,一口鮮血由他的口中噴出。

「點算好??」黑仔的腦飛快地轉動,隨著被克爾打的次數愈來愈多,黑仔已經心知不妙,一些零碎的回憶已經開始出現。

「砰!!!」克爾將黑仔掉在地上。逃跑,現在黑仔腦中只有這個想法,他靠著自己僅有的求生意志打算爬走。

「你想去邊!!!!」克爾大吼。他行到黑仔身旁將黑仔反轉過來。

「砰」克爾一拳打在黑仔的臉上。黑仔兩隻手四處摸索希望可以拿到一件武器。有了,是他自己的軍刀!!黑仔沒有想直接拿著刀身,一下插進克爾的手臂。「砰.....砰......砰....砰.....砰.....砰.....砰......砰......砰.....砰......砰.....砰砰.....砰」經過這麼多拳的攻擊,黑仔早已面目全非,他的鼻已經凹陷了。

「我唔係廢柴....我唔係廢柴....」克爾一直重複這句話,一邊繼續打黑仔。

「你.....究....竟....係....邊........個」黑仔說完這一句後便斷氣了,但是克爾沒有停止下來,他不停地打這條早已斷了氣的屍體。二十分鐘後,克爾終於停下了,他早已筋疲力盡。他攤在地上,就在早已被打到血肉模糊的屍體旁邊。
咁先係,琴晚太夜太眼訓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞