[DSE 2019] 你地溫 數學 又溫成點呢? [4]

1001 回覆
16 Like 15 Dislike
巴打個名
我自己都覺得好搞笑
好難
諗緊買唔買多set mock做下
屋企得返上年做淨嘅joint us 老實講唔係好想做佢
定做CE paper 啲killer 好
求意見
係咪let X be a point on EC such that EC⊥MX
Let Y be a point on FB such that FB⊥MY
the required angle is angleXMY?
CE冇咩killer,
probi完全唔啱做,
3D太淺,
主要有啲涉及圖形嘅asgs dse未出過,
同埋好多circle

可以試下搵ce section b題目,
直接計最後嘅分題,
咁樣可以train到自己喺冇咩guidance下點plan去答題目,
train到做dse killer最尾5-6分嘅part
夠多,唔洗再做。DSE section B應該唔係最熟,只少未去到random抽一條可以perfect play ,要諗。

求快和準,再做多次要求圈得邊個step有分,用45分鐘無誤秒掉MC或paper 1,目標係做果陣腦內自動知marking要你點答,同考咩有分。

咁樣做熟比做更多mock更好,好多人做得慢,緊張做錯,其實就係唔熟。坊間mock質素參差,懂得跟DSE方向諗已經算好,更多時深到pk唔知為乜。
點解M1 卷有時甲部有d略麻煩既題俾一版紙,但d簡單題就俾兩紙,

唔夠位寫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞