[Kickstarter] 香港人設計既藍牙人體工學機械鍵盤

449 回覆
2989 Like 77 Dislike
點解唔用design keyboard 既時間正正經經打份工, 然後好似其他香港人咁結婚買樓生仔?
樓主可唔可以再設計方便攜帶啲?

例如可以收納落一個正方形盒到

經常外出工作用
搞左專利未,唔好淨係香港
記得返大陸搞專利

淘寶有人抄就告佢賺一筆
正 留名
淘寶唔會有
Keyboard 佢地可以用cherry軸所以先咁多大陸出的機械鍵盤
Trackball同trackpad需要的技術佢地都做唔到,你望下淘寶就知
想知有咩可以証明你個野符合人體工學
都開心見到有香港人會自己整PRODUCT 小小意見
我諗你應該無搵AGENT 幫你搞 D Marketing material
D 英文都真係麻麻地, 段片都唔太吸引, 呢D 真係要執執先我覺得
而且亦都無必要Market 呢個product for designer ... 唔覺得有咩特別feature 係關事, 就係個stand
小弟就用開ERGODOX EZ, 價錢同FEATURES 我諗都9成似
1. 佢係MADE IN TAIWAN 想問下樓主既又係?
2. 無乜點提過會點樣customize 個layout, 呢方面EZ 都得都幾成熟了
3. 有Bluetooth 係幾好既不過Keyboard 黎講無乜人需要, 因為D 電太快玩完了
4. 一開始以為你有Trackball/pad integration 覺得好正, 不過原來只係個Stand 我又唔太明你個STAND 有咩用
價錢太進取, 雖然我都明你應該預出貨唔多, 而且樓主又似乎唔太多開發經驗, 會預計到生產應該好多DELAY / 參差
加油
純粹支持下舊同學,加油
賣廣告
其實過千既keyboard 係少人買,但唔代表無
我自己都有兩隻過千既keyboard
一條線可以叉晒兩邊keyboard, 但如果兩邊一齊冇電,線就得一條、火牛得一個,點搞
定係你個火牛可以插多過一條叉電線
patent搞哂未
只可能推post當支持
其實唔少人買
畫圖撚表示期待
個運費有啲貴,你搵邊間做嫁
好多公司都有plan 比kistarter ,你可以問下
你on9 樓主好撚正經喎
$2575 咁又係既 iphone $14000都有人買 香港樓$30000呎都有你買 咁個keyboard賣2575又幾平
睇樓主個理念
唔買都支持你咁有心去做
Push
好勁
幫推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞