[Kickstarter] 香港人設計既藍牙人體工學機械鍵盤

449 回覆
2989 Like 77 Dislike
係呀 又唔還錢 又唔還啲野 垃圾
原告變被告係因為大陸有人搶先申請專利

如果你一早去申請,基本上係大陸就唔駛驚比人告

就算外國牌子出差唔多嘅野都可以告
樓主有無telegram,有D idea想你幫手整
無得成塊拎起劈人
咁你買左未 你咪又係得個講字 50步笑100步
我咪講撚左近排買撚左千幾蚊keyboard囉冷水撚
屌你老母難得有樣市面上無既野仲要踩多幾腳 原因係佢都係香港人 仆街啦你快餐你就識幫襯 自己人出design野唔幫襯咪算囉仲要踩多兩腳 中華dna好撚污穢
唔洗咁勞氣。
對一件事有要求又努力過,咁眼界自然高左。
大部分人覺得有RGB、金屬or七彩外殻,就好正。而且覺得幾百一千己經好貴。
小部分人覺得市面上唔夠好,自己跟教學DIY。
極小部分人從新設計,追求極致,果D通常都係GEEK。
所以有D人唔明。
多謝你咁支持我,又幫我Share

好消息,放左係geekhack有人欣賞

理想情況一個月。
咁佢地可以有幾次小修改。
對埋模有冇錯,我又要求高咁就搞耐D。
造型果度,佢建議我加多D圓角,可以平D。
嘩好能貴,精神上支持
所以,到底可唔可以淨係買左手邊?
有得用layer既話我右手可以唔離開隻mouse,效率更高
No. 一對買。

你既情況,可以SET 4粒拇指位設定做LAYER1-4
計埋LAYER0 咁可以打到20X5=100粒制。

不過咁做左手workload太大,會手痛。
我收集既資料,一隻手平均一日多過5000下,就會痛。
LM
本身有d想買 幾千蚊個keyboard其實小事黎
但見到呢個comment
咁祝你好運
我依家就係用緊個4行keyboard行3個layer,隻手完全唔痛
只不過我覺得買你依個有4粒拇指,我可以行多4個layer
但係要一定買2邊就不了,單邊唔值咁貴,仲要等9個月

睇返上面啲留言,我會去研究下bluefruit ez-key加電池
遲下得閒去收隻壞Razer Tartarus/Oorbweaver返黎自己改
多謝你。你可能慣左唔痛係好事。

bluefruit ez-key呢塊好舊啦。
想要最新買呢個。
https://www.adafruit.com/product/4062
做法可以參考Wez
https://gist.github.com/wez/b30683a4dfa329b86b9e0a2811a8c593

想行QMK買呢個。
https://www.adafruit.com/product/2829
俾你做參考,加油!
支持
多謝,我會再research下
我一直唔覆佢,因為一黎唔理佢,二黎唔想大家搞到佢。
但可能有人會誤會我誠信,所以解釋下。

簡單講,佢係我之前既同居女友,因為相處唔到,最近分左手。
你只要起下佢底就知,佢又道歉,又想復合,但我拒絕左。

分手後,佢依然有好多不誠實行為,我決定同佢絕交。
咁佢仲有野係我屋企,已經聯絡佢爸爸負責接收。
要麻煩佢爸爸做中間人。而佢爸爸都相信我為人。
佢講既都係誇張失實既指控。

但佢睇梗心理科同精神科,去梗旅行散心。
希望大家唔好搞到佢。
係啊,呢點我做左個指引,俾大家做手指擺位既參考。
呢個主意好好,不過呢個盒設計同成本有D 貴。
夠多人想要可以開發。
圖都整埋
好有心機
有個心擺落project到真好
剩係識畫圖
幫唔到幾多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞